Bezár

Hírek

kiemelt_gyogyvarazs

Új ággyal gazdagodik a Gyermekgyógyászati Klinika

Új ággyal gazdagodik a Gyermekgyógyászati Klinika

2019. április 23.
1 perc

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztálya 350.000 forintot nyert a K&H Gyógyvarázs területi pályázatán. Az összeget állítható fejrésszel felszerelt gyermekágyra fordítja az intézmény.

Dr. Bereczki Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója örömét fejezte ki, hogy a gyerekellátás színvonalának emelését támogatja egy bank, ezzel is hozzájárulva a gyermekek gyógyulási esélyeinek növeléséhez, a komfortérzetük javításához.


IMG_2306


Idén 45 pályázat érkezett, a nyertesek kiválasztásába pedig – mint ahogy Szűcs Ildikó Ágnes, a K&H csoport képviselője elárulta – a helyi lakosság is beleszólhatott, ugyanis ők dönthettek bankfióki és online szavazással, hogy melyik pályázó kapja az egyenként maximum 350.000 forintos támogatást. A pénzintézet területi pályázatán 21 gyermekgyógyító intézmény nyert közel 7,5 millió forintot, köztük a Gyermekgyógyászati Klinikán kívül még négy dél-magyarországi intézet részesült támogatásban: a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, a Gyomaendrőd Városi Egészségügyi Intézmény Védőnői Szolgálat, Akasztó Község Önkormányzata Védőnői Szolgálat, valamint a Komlói Egészségcentrum.


KH_Gyermekvarazs_eredmenyhirdetes_2019_04_18
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


Dr. Juhász László klinikai főorvos elmondta, bár az a céljuk, hogy kis betegeik minél hamarabb gyógyultan haza mehessenek, sajnos mindig vannak olyanok, akik több hetet kénytelenek az intézményben tölteni. Számukra egy ilyen, a XXI. századi követelményeknek minden tekintetben megfelelő, modern kórházi ágy megkönnyíti és elviselhetőbbé teszi a gyógyulás folyamatát.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek