Asztalos_Leo_3_2

Asztalos Leó beszámolója a Keck School of Medicine-ből

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar ösztöndíjas programjának köszönhetően egy hónapot tölthetett Los Angelesben a USC Keck School of Medicine-ben

A gyakorlatom Los Angeles egyik legnagyobb kórházában, a radiológiai osztályon folytattam. Az első napomon elárasztottak a különböző online tananyagokkal és még egy könyvet is kaptam, amelyből a megfelelő fejezeteket elolvasva fel tudtam készülni az ügyeletes orvos által javasolt témakörökből. Ennek köszönhetően a második héten már rám bízták a mellkas röntgenek értékelését. Természetesen ezeket később átbeszéltük az ügyeletes orvossal, de nagyon jó érzés volt, hogy ilyen gyorsan viszonylag nagyfokú önállóságot kaptam.

A gyakorlatomból két hetet töltöttem a sürgősségi radiológián, ami azért volt különleges számomra, mert ide hozták a legtöbb traumás sérültet így rengeteg érdekes eset radiológiai kiértékelését láthattam. A napi munka során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy ne csak megfigyelői szerepben legyek jelen, hanem vagy adtak egy-egy érdekes témakört elolvasásra, vagy pedig a gyakorlat vége felé önállóan dolgozhattam.

Asztalos_Leo_2


A kórházi gyakorlat mellett bőven volt időm a várost is felfedezni. Számomra a legérdekesebb az volt, hogy minden közösségnek megvolt a saját “városnegyede”. Így ellátogattam Little Tokyo, Chinatown és Little Armenia városrészekbe, és az összes helyen egyedi élményben lehetett részem, ahogy Amerikában ezek a nemzetek megpróbáltak fenntartani a saját szokásaikat és kultúrájukat. Rendszeresen ellátogattam még Downtownba is, ahol diákként sok múzeumba és művészeti kiállításra ingyenes beléphettem.


Asztalos_Leo_4


Részt vettem még a Universal Studios turán is, ahol a hollywoodi filmkészítés helyszíneit jártuk végig, a nyári melegben sikerült strandolni Venice Beachen és túrázni a Griffith Observatory környékén.
Számomra óriási élmény volt egy hónapot tölteni az Egyesült Államokban. Szakmailag is sokat gazdagodtam a gyakorlat alatt, valamint életre szóló élményekben lehetett részem, és sikerült megismerni egy teljesen új kultúrát. Los Angelest pedig egy hónap alatt sem sikerült teljesen felfedezni, így nagyon szeretnék még visszatérni ebbe a lehetőségekkel teli városba.Asztalos_Leo_5

Asztalos_Leo_1

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Cochlear_galeria

Alacsony kockázat, óriási siker. Így jellemezhetők azok a hallásjavító műtétek, amelyekből több mint ezret végeztek már el a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában. A süketen született kisgyermekeken segít és az időskori hallásvesztésre is megoldást jelent a Cochlear implantátuma. Gyártócégének képviselői Szegeden egyeztettek a további fejlesztési lehetőségekről a Prof. Dr. Rovó László által vezetett orvoscsoporttal.