Babocs_Dora

Babócs Dóra 1 hónap sebészet gyakorlaton Los Angelesben

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar ösztöndíjas programjának köszönhetően tölthetett el egy hónapot Los Angeles egyik legjobb klinikáján, a USC Keck Medicine központban.

Egyik legemlékezetesebb gyakorlatom tölthettem el hatodévesként Los Angelesben. Érsebészeti osztályon szerezhettem klinikai tapasztalatot az amerikai egészségügyben. Mind a gyakorlatvezetőm, mind pedig az egész csapat nagyon segítőkész volt, rengeteget tanulhattam Tőlük. Sok érdekes, tanulságos műtétet láttam illetve minden nap asszisztáltam is.

Babocs_Dora_2

 

Általában reggel 5:30 előtt érkeztem a klinikára, ekkor a rezidensekkel együtt átnéztük a betegek adatait és dokumentumait a vizit előtt, amit 6 órakor kezdtük el és általában 8-ig tartott. Napközben én többnyire a műtőben voltam, ahol számos érdekes műtétben vehettem részt. Mivel a gyakorlatvezetőm az egyik legnevesebb érsebész Amerikában, aki innovatív aorta sebészeti technikájáról híres; így rengeteg endovaszkuláris műtétben asszisztálhattam. Ezen felül, részt vehettem tudományos meetingeken is, ahol szintén sokat tanulhattam. A munkaidő általában este 8 körül telt le.

Péntekenként pedig csatlakozhattam a gyakorlatvezetőmhöz a klinikára és megfigyelhettem az ambuláns rendelését. Habár nagyon sok betege volt, de mindig szakított időt arra, hogy együtt is átbeszéljük az eseteket, megnézzük a képalkotó felvételeket.

Mivel én nagyon érdeklődöm a robot sebészet iránt is, így miután végeztem a teendőkkel az érsebészeti osztályon, gyakran csatlakozhattam az általános sebészeti osztály által végzett robot sebészeti műtétekhez is, ahova én is bemosakodhattam.

Az időm javarészét a klinikán töltöttem, azonban hétvégenként sokat kirándultam a városban. Los Angeles egy nagyon összetett, sokszínű város, ahol garantáltan nem lehet unatkozni!

Sok felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb ez az út során, illetve nagyon értékes embereket ismerhettem meg. A jövőben még mindenképp szeretnék visszatérni!

Néhány kép az élményeimről:

Babocs_Dora_3

Babocs_Dora_4

Babocs_Dora_5
Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

LOREAL

Hetényi Anasztázia, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet egyetemi docense az egyik nyertese a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért elnevezésű díjnak.

kardinyito

A Szegedi Tudományegyetem a házigazdája az egyik legjelentősebb szív- és érrendszeri betegségekkel, kutatásokkal foglalkozó, nemzetközi konferenciának. A Szív- és Érrendszeri Tudományok Akadémiája Európai szekciójának nyolcadik ülését, a „8th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences” című konferenciát szeptember 28. és október 1-je között bonyolítják le, világviszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek részvételével.