Babocs_Dora

Babócs Dóra 1 hónap sebészet gyakorlaton Los Angelesben

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar ösztöndíjas programjának köszönhetően tölthetett el egy hónapot Los Angeles egyik legjobb klinikáján, a USC Keck Medicine központban.

Egyik legemlékezetesebb gyakorlatom tölthettem el hatodévesként Los Angelesben. Érsebészeti osztályon szerezhettem klinikai tapasztalatot az amerikai egészségügyben. Mind a gyakorlatvezetőm, mind pedig az egész csapat nagyon segítőkész volt, rengeteget tanulhattam Tőlük. Sok érdekes, tanulságos műtétet láttam illetve minden nap asszisztáltam is.

Babocs_Dora_2

 

Általában reggel 5:30 előtt érkeztem a klinikára, ekkor a rezidensekkel együtt átnéztük a betegek adatait és dokumentumait a vizit előtt, amit 6 órakor kezdtük el és általában 8-ig tartott. Napközben én többnyire a műtőben voltam, ahol számos érdekes műtétben vehettem részt. Mivel a gyakorlatvezetőm az egyik legnevesebb érsebész Amerikában, aki innovatív aorta sebészeti technikájáról híres; így rengeteg endovaszkuláris műtétben asszisztálhattam. Ezen felül, részt vehettem tudományos meetingeken is, ahol szintén sokat tanulhattam. A munkaidő általában este 8 körül telt le.

Péntekenként pedig csatlakozhattam a gyakorlatvezetőmhöz a klinikára és megfigyelhettem az ambuláns rendelését. Habár nagyon sok betege volt, de mindig szakított időt arra, hogy együtt is átbeszéljük az eseteket, megnézzük a képalkotó felvételeket.

Mivel én nagyon érdeklődöm a robot sebészet iránt is, így miután végeztem a teendőkkel az érsebészeti osztályon, gyakran csatlakozhattam az általános sebészeti osztály által végzett robot sebészeti műtétekhez is, ahova én is bemosakodhattam.

Az időm javarészét a klinikán töltöttem, azonban hétvégenként sokat kirándultam a városban. Los Angeles egy nagyon összetett, sokszínű város, ahol garantáltan nem lehet unatkozni!

Sok felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb ez az út során, illetve nagyon értékes embereket ismerhettem meg. A jövőben még mindenképp szeretnék visszatérni!

Néhány kép az élményeimről:

Babocs_Dora_3

Babocs_Dora_4

Babocs_Dora_5
Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban