MRSZ

Medicina kiválósági pályázati felhívás rezidenseknek

Az idén ötödik alkalommal jelenik meg az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Magyar Kórházszövetség, a MOTESZ, az Orvos Szakmai Kollégium támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina évkönyv.

A könyvhöz kapcsolódóan „Kiváló rezidens” címmel pályázatot írt ki a kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága.

Az elmúlt évekhez hasonlóan várjuk a rezidens orvosok jelentkezését, reméljük, hogy a múlt évi 123 pályázóhoz hasonlóan az idén is sokan tisztelnek meg bennünket pályamunkájukkal. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a díjhoz, a Sanofi támogatásának köszönhetően pénzjutalom is tartozik.

 

A zsűri elnöke: Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke.

Tagjai: Prof. Dr. Fülesdi Béla tanszékvezető egyetemi tanár, az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke, Prof. Dr. Kosztolányi György egyetemi tanár, az Magyar Tudományos Akadémia orvosi osztályának elnöke, Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság elnöke, Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnök-helyettes, Prof. Dr. Boncz Imre, a PTE Általános Orvostudományi Kar tanszékvezetője, Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ megválasztott elnöke.


Az eredményhirdetése és díjátadása várhatóan 2017. november 24- én lesz a könyvbemutatóval egybekötött VI. Egészségügyi miniszteri csúcstalálkozón, amelyet Gálaest követ.

 

A pályázatokat kérjük, hogy a Magyar Rezidens Szövetség címére küldjék el 2017 augusztus 31-ig Word dokumentum formában (rezidens@gmail.com)


Nógrádi Tóth Erzsébet

A Medicina évkönyv alapító főszerkesztője


MEDICINA 2017 Pályázat REZIDENSI kérdőíve (docx) >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban