Miért érdemes feltöltenem publikációimat?

A mellékletben található dokumentummal szeretnénk felhívni figyelmét a Szegedi Tudományegyetem szerzőinek publikációit gyűjtő adatbázisra.

Az SZTE Publicatio Repozitórium (http://publicatio.bibl.u-szeged.hu) számos előnnyel és lehetőséggel rendelkezik, amelyek segítségével kutatásai jóval szélesebb nemzetközi és hazai közönséghez juthatnak el.
Miért érdemes feltöltenem publikációimat?
- Kereshetőek és hozzáférhetőek lesznek szélesebb körben, hazai szinten a magyarországi repozitóriumi közös keresőben - http://oaikereso.sztaki.hu - valamint nemzetközi szinten a Google Scholar, Base, Core és minden egyéb más nagy aggregátor adatbázisaiban.
- A dokumentumok megőrzése az egyetemi könyvtárban történik, és a szakszerű metaadatolásnak hála, közvetlenül elérhetőek lesznek a Web of Science, illetve a Scopus felületéről is. (Ez nem függ össze azzal, hogy jelenleg nem elérhető idehaza az Elsevier terméke, a rekordok aratása ettől még megtörténik.)
- A repozitórium részletes statisztikát is kínál arról, hogy hányan töltötték le a feltöltött dokumentumot, valamint látható az is, hogy az Altmetric rendszerében milyen mutatókkal rendelkezik.
- Az MTMT publikációs listáiban így megjelenik a teljes szövegű elérés linkje, mint repozitóriumi tartalom.
- Fontos követelmény ahhoz, hogy teljesüljön a lektorálási és Open Access támogatási feltétel. Ennek értelmében a szerző 2014. január 1. után megjelent publikációinak szerepelnie kell az MTMT-ben, és a teljes tudományos közleményeinek kiadói változatát és/vagy az elfogadott kéziratot fel kell tölteni az SZTE Publicatio Repozitóriumba.
Hogyan tudom feltölteni publikációimat?
Másfél perces videós segédletünk a feltöltésről: https://youtu.be/59mDc-mwJ7E
A videóban az alábbi lépéseket mutatjuk be képernyőképeken keresztül:
- Jelölje ki a közlemény rekordját az MTMT felületén.
- Válassza ki a Műveletek/Feltöltés repozitóriumba menüt, amivel eljut a feltöltési űrlaphoz. Itt adhatja meg a feltölteni kívánt fájlokat és azok hozzáférési szintjét.

Elsősorban a publikáció megjelent verzióját töltse fel. Csak akkor szükséges az elfogadott (post-print) verzió feltöltése, ha a kiadói változat nem tehető nyilvánossá, az elfogadott viszont igen.
- Az űrlap Repozitórium mezőjében válassza ki az SZTE Publicatio-t (ez csak akkor tehető meg, ha a kiválasztott MTMT rekordon van SZTE-s intézményi hozzárendelés).
- Az OA típus mezőben állítsa be a megfelelő nyilvánossági szintet (nyílt, csak a repozitórium regisztrált felhasználói számára elérhető, zárt) az adott kiadóval kötött szerződés alapján.

Lehetőség van embargó beállítására is. Több fájl feltöltése esetén a megjegyzés mezőben adja meg az egyes fájlok nyilvánossági szintjét.
- Fogadja el a jogi nyilatkozatot.


SZTE_Publicatio





Kövess minket



YouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Lengyel_Csaba_kinevezes

Ünnepélyen keretek között köszöntötték 2022. június 30-án a Szegedi Tudományegyetem karainak, tanszékeinek, intézeteinek, klinikáinak és intézményeinek új vezetőit. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.