Bezár

Minőségpolitika

SZTE SZAOK Minőségpolitikai Nyilatkozat

SZTE SZAOK Minőségpolitikai Nyilatkozat

2023. január 17.
2 perc

SZTE SZAOK Minőségpolitikai nyilatkozat (letölthető pdf) >>>


Szegedi Tudományegyetem

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar

Minőségpolitikai Nyilatkozat

 

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar (SZTE SZAOK) a Dél-alföldi Régió kiemelkedő orvostudományi képzőhelye olyan oktatást nyújt hallgatóinak, amelyekkel megalapozható a sikeres orvosi pálya.

Az SZTE SZAOK-hoz tartozó szervezeti egységek vezetői – összhangban a küldetésnyilatkozatban foglaltakkal – kinyilvánítják elkötelezettségüket egy korszerű irányítási módszer alkalmazása mellett.

Ez a módszer magába foglalja az oktatás-kutatás-betegellátás hármas egységének megőrzését, így biztosítva e területek folyamatos fejlődését, szabályozott irányítását a folyamatokban résztvevők elégedettségének kielégítése érdekében.

A vezetés legfőbb célkitűzése:

  1. A hazai és nemzetközi kiválóság megtartása az orvosképzés és továbbképzés, illetve az elméleti és klinikai kutatások területén
  2. A dolgozók szakmai továbbfejlődését elősegítő lehetőségek biztosítása

A fentiek megvalósítása érdekében a Kar vezetése fontosnak tartja:

  1. kimagasló szakmai ismeretekkel rendelkező munkatársak felvételét, alkalmazását és megtartását;
  2. a képzés és a továbbképzés ösztönzését;
  3. a minőségi munka elismerését;
  4. az erőforrások optimális kihasználtságát;
  5. modern információs rendszer működtetését.

A minőségpolitika deklarálásával az SZTE SZAOK vezetői kinyilvánítják felelősségüket és szándékukat, hogy kialakítják saját, tanúsított, korszerű minőségirányítási rendszerüket, azt fenntartják, az elért eredményeket folyamatosan értékelik, fejlesztik. Ezen felül a működtetés feltételeit biztosítják a mindenkor hatályos nemzeti felsőoktatási törvényeknek és egyéb jogszabályi előírásoknak, a Magyar Akkreditációs Bizottság elvárásainak, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium a felsőoktatás minőségbiztosításával kapcsolatos útmutatásainak megfelelően, figyelembe véve a felsőoktatás minőségbiztosításának európai sztenderdjeit.

Az SZTE SZAOK vezetősége gondoskodik annak széleskörű interpretálásáról, hogy a minőségi teljesítés az intézmény sikerének és a munkatársak személyes érvényesülésének záloga.

 

Szeged, 2022. november 15.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek