ÁOK Kari Kutatási Alap - Publikációs Pályázat

ÁOK Kari Kutatási Alap - Publikációs Pályázat (PP)

 

 

A pályázat célja:

Az ÁOK KKA Publikációs Pályázat (ÁOK-PP) célja a kiemelkedő publikációk anyagi elismerése, az adott évben megjelenő legkiválóbb publikáció szerzőinek jutalmazásával.

 

A pályázás módja:

Az ÁOK-PP-re 2020-ban a 2019. éviben megjelent, vagy elfogadott publikációkkal lehet pályázni. A pályázat benyújtására kizárólag D1, vagy Q1 besorolású már megjelent, vagy közlésre elfogadott eredeti közleményekkel van lehetőség. A pályázatot a publikáció levelező szerzője nyújthatja be. Egy levelező szerző több publikációval is pályázhat, amennyiben a kiírásnak megfelelnek.

 

Támogatandók köre:

Az ÁOK-PP-t olyan levelező szerző nyújthatja be, aki az ÁOK szervezeti egységeiben (elméleti tanszék vagy klinika) főállású közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott oktató vagy kutató. A szerzők közül a támogatásra azok jogosultak, akik SZTE-ÁOK szervezeti egységeiben (elméleti tanszék vagy klinika) főállású közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott oktatók vagy kutatók, hallgatói jogviszonnyal rendelkező graduális vagy PhD-hallgató.

 

Támogatás formája:

A támogatás összege bruttó 2.000.000 Ft. Az adott évben egy publikáció kerül díjazásra.

A támogatást a Dékán döntése alapján, a mindenkor hatályos egyetemi szabályoknak megfelelően meghatározott formában, a kutatóknak fizetett személyi juttatásként kell megvalósítani. A publikáció levelező szerzője saját részére maximum az elnyert támogatás 40%-át fizetheti ki, az első szerző(k) a támogatási összeg minimum 30%-át kapják, a többit a további szerzők között kell szétosztani.

 

A pályázó által benyújtandó anyagok:

  • A pályázat tárgyát képező publikáció pdf formátumban.
  • Amennyiben a publikáció még nem jelent meg, szükséges csatolni az elfogadásról szóló igazolást (pl. szerkesztőségi email).
  • Nyilatkozat, amelyben a pályázó vállalja, hogy a munkacsoport tudományos eredményeit ismerteti a soron következő Szent-Györgyi Napok során.

 

A pályázat benyújtásának módja:

1. A pályázatot e-mail csatolt file-ként a pályázati kapcsolattartó címére kell beküldeni: molnar.lilla@med.u-szeged.hu

2. A dokumentum neve: „ÁOK-KKA_PP_évhónapnap_pályázó vezeték és keresztneve” megjelöléssel.

3. A Tárgy mezőben kérjük ugyanígy feltüntetni: „ÁOK-KKA_Publikációs Pályázat_évhónapnap_pályázó vezeték és keresztneve”

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. november 16.

 

Pályázatok elbírálásának szempontjai:

A beérkezett közleményeket a Tudományos dékánhelyettes és a Tudományos Bizottság tagjaiból álló Értékelő Bizottság értékeli a szakmai kiválóságuk alapján. A sorrend megállapítása nem kizárólag az adott közlemény impakt faktora, vagy egyéb szcinetometriai mutatója alapján történik.

A bizottság döntéséről a pályázó e-mailben kap értesítést.

 

Kapcsolattartó:

Molnár Lilla, ügyviteli és pályázati főelőadó, SZTE ÁOK Dékáni Hivatal (6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107., 1. em. 141. iroda)

Tel: 62/545-990, E-mail: molnar.lilla@med.u-szeged.hu

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

DSC_0134_2

2022. április 29-én a Szeged Városi Sportcsarnokban került megrendezésre az International Cultural Evening 2022. Több, mint 2500 fő vett részt a rendezvényen, amely a SZAOK finanszírozásában és az International Student Union of Szeged-del közös szervezésben valósult meg.

MTA_Kivalo_Kutatohely_SZAOK

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége karunk három intézetének, a Biokémiai Intézetnek, a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikának, valamint az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetnek kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkájuk elismeréseként Kiválónak Elismert Kutatóhely minősítést adományozta.