ÁOK Kari Kutatási Alap -Kisműszer Beszerzési Pályázat

ÁOK Kari Kutatási Alap - Kisműszer Beszerzési Pályázat (KMB)

 

 

A pályázat célja:

Az ÁOK KKA KisMűszer Beszerzési Pályázat (ÁOK-KMB) célja olyan kutatási eszköz (műszer vagy szoftver) beszerzése, amely széleskörűen és hatékonyan segíti a kutatócsoportok tudományos aktivitását, de beszerzésük nem valósítható meg a kutatócsoport számára rendelkezésre álló pénzügyi forrásokból.

 

Támogatandók köre:

Az ÁOK-KMB támogatására jogosult az ÁOK szervezeti egységeiben (elméleti tanszék vagy klinika) főállású közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező kutatócsoport-vezető. Egy kutatócsoport egy pályázatot nyújthat be az adott évben (egy műszer vagy szoftver beszerzésére).

Amennyiben a kutató ÁOK KKA Kisműszer Beszerzési Pályázaton, Hetényi Géza Pályázaton vagy Szent-Györgyi Albert Pályázaton támogatást nyert el a megelőző években, a következő évben nem adható támogatás. Egy évben nem adható be Kisműszer Beszerzési Pályázat és Hetényi Géza Pályázat vagy Szent-Györgyi Albert Pályázat is.

 

Támogatás formája:

A támogatás összege esetenként maximum bruttó 5.000.000 Ft, amely a kutatásokhoz szükséges kisműszer beszerzésre fordítható. Amennyiben a beszerzés költsége meghaladja a bruttó 5 M Ft-ot, a pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy a többletköltséget milyen forrásból kívánja fedezni. A beszerzés a beszerzési/közbeszerzési előírások betartása mellett történik.

A 2020. évben rendelkezésre álló tervezett keret maximum 20 millió Ft, amelyet maximum 10 nyertes pályázat finanszírozására fordítunk, és rendelkezésre állása függ a Kar aktuális gazdasági helyzetétől.

 

A pályázó által benyújtandó anyagok:

  • Önéletrajz, amelyben a pályázó eddigi pályázati tevékenysége kerüljön részletesen ismertetésre, különös tekintettel a jelenleg futó pályázatokra (max. 2 oldal terjedelemben).
  • A beszerezni kívánt műszer leírása (max. 1 oldal terjedelemben).
  • A műszer alap/klinikai kutatásban való hasznosulásának leírása (max. 1 oldal terjedelemben).
  • A műszer beszerzésére vonatkozó árajánlat forintban.

 

A pályázat benyújtásának módja:

1. A pályázatot e-mail csatolt file-ként a pályázati kapcsolattartó címére kell beküldeni: makk.erika@med.u-szeged.hu

2. A dokumentum neve: „ÁOK-KKA_KMB_évhónapnap_pályázó vezeték és keresztneve” megjelöléssel.

3. A Tárgy mezőben kérjük ugyanígy feltüntetni: „ÁOK-KKA_Kisműszer Beszerzési Pályázat_évhónapnap_pályázó vezeték és keresztneve”

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. november 16.

 

Pályázatok elbírálásának szempontjai:

A beérkezett közleményeket a Tudományos dékánhelyettes és a Tudományos Bizottság tagjaiból álló Értékelő Bizottság értékeli. A támogatás odaítélésének elbírálásánál kiemelt szempontnak számít, ha az adott eszköz, vagy szoftver több kutatócsoport és/vagy intézet munkáját segíti.

A bizottság döntéséről a pályázó e-mailben kap értesítést.

 

Pályázati beszámoló szempontjai:

  1. A pályázatot elnyert kollégának a műszer beszerzését követő fél éven belül egyoldalas beszámolót kell a műszer felhasználásának kimeneteléről benyújtani a Kari Tudományos Értékelő Bizottságnak.
  2. A pályázati beszámolót e-mail csatolt file-ként a pályázati kapcsolattartó címére kell beküldeni: makk.erika@med.u-szeged.hu

A dokumentum neve: „ÁOK-KKA_KMB_pályázati beszámoló_évhónapnap_pályázó vezeték és keresztneve” megjelöléssel.

A Tárgy mezőben kérjük ugyanígy feltüntetni: „ÁOK-KKA_Kisműszer Beszerzési Pályázat_pályázati beszámoló_évhónapnap_pályázó vezeték és keresztneve”

 

Kapcsolattartó:

Makk Erika, SZTE ÁOK Gazdasági Iroda (6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107., 1. em.)

Tel: 62/545-629, E-mail: makk.erika@med.u-szeged.hu

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

DSC_0134_2

2022. április 29-én a Szeged Városi Sportcsarnokban került megrendezésre az International Cultural Evening 2022. Több, mint 2500 fő vett részt a rendezvényen, amely a SZAOK finanszírozásában és az International Student Union of Szeged-del közös szervezésben valósult meg.

MTA_Kivalo_Kutatohely_SZAOK

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége karunk három intézetének, a Biokémiai Intézetnek, a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikának, valamint az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetnek kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkájuk elismeréseként Kiválónak Elismert Kutatóhely minősítést adományozta.