Szent-Gyorgyi_Albert

Szent-Györgyi Emlékkiállítás

2017. november 11-én, szombaton 12:00 órai kezdettel

A Szegedi Tudományegyetem

és a

Szent-Györgyi Albert Rotary Club

 

tisztelettel meghívja Önt a

 

Szent-Györgyi Emlékkiállítás megnyitójára

 

2017. november 11-én, szombaton 12:00 órai kezdettel.

 

Helyszín: SZTE Rektori Épület, átrium

Szeged, Dugonics tér 13.

 

A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas rektora tiszteletére emlékkiállítást rendez az SZTE és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Itt láthatja először az érdeklődő közönség azokat a Szent-Györgyi relikviákat is, amelyeket legutóbbi szegedi látogatásán adott át, illetve azt követően Amerikából küldött el a Nobel-díjas tudós özvegye. A bemutatandó tablók és tárgyak jórészt a Nobel-díjas tudós előtt tisztelgő két szegedi emlékszobának, az SZTE Klebelsberg Könyvtár gyűjteményének és a Móra Ferenc Múzeumnak a Szent-Györgyi Alberthez kötődő érdekességeit reprezentálják.

 

A kiállítás főszervezői feladatát vállaló Szent-Györgyi Albert Rotary Club az eddig a nyilvánosság számára elérhetetlen dokumentumok bemutatásával arra is emlékeztet, hogy a szervezet elődjének számító Rotary klub elnöki feladatait egykor maga a Nobel-díjas tudós látta el. A Szent-Györgyi Emlékkiállítás időszerűségét az adja, hogy ezzel is hangsúlyozza a rendezvénynek otthont adó SZTE, hogy Szent-Györgyi Albert Szegedet 85 éve tette a „C-vitamin városává”, illetve 2017. december 10-én lesz 80 éve, hogy az addigi, jórészt a szegedi egyetemen végzett kutatásaiért elnyert Nobel-díjat átvette Stockholmban.

 

A 2017. november 11-i Egyetem Nap díszünnepségét követően, várhatóan 12 órakor a Szent-Györgyi Albert Emlékkiállítás megnyitóján megjelennek az SZTE kitüntetettjei, az SZTE polgárai és vendégei. Köszöntőt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club soros elnöke, pohárköszöntőt az SZTE rektora mond; a Szegedi Egyetemi Énekkar előadja a Szent-Györgyi Albert himnuszt, Benedekfi István zeneszerző (SZTE) művét. A megnyitót követően, 2017. december 10-ig, hétköznapokon 9-19 óra között tekinthető meg a Szent-Györgyi Emlékkiállítás.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

 

További információ:

 

Dr. Bene Tamás

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság

igazgató

telefonszám: +36 - 62 - 54-6778

e-mail: press@rekt.szte.hu

Újszászi Ilona

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság

közkapcsolati koordinátor

telefonszám: +36 - 62 - 54-6778

e-mail: press@rekt.szte.hu

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!