Szent-Gyorgyi_Albert

Szent-Györgyi Emlékkiállítás

2017. november 11-én, szombaton 12:00 órai kezdettel

A Szegedi Tudományegyetem

és a

Szent-Györgyi Albert Rotary Club

 

tisztelettel meghívja Önt a

 

Szent-Györgyi Emlékkiállítás megnyitójára

 

2017. november 11-én, szombaton 12:00 órai kezdettel.

 

Helyszín: SZTE Rektori Épület, átrium

Szeged, Dugonics tér 13.

 

A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas rektora tiszteletére emlékkiállítást rendez az SZTE és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Itt láthatja először az érdeklődő közönség azokat a Szent-Györgyi relikviákat is, amelyeket legutóbbi szegedi látogatásán adott át, illetve azt követően Amerikából küldött el a Nobel-díjas tudós özvegye. A bemutatandó tablók és tárgyak jórészt a Nobel-díjas tudós előtt tisztelgő két szegedi emlékszobának, az SZTE Klebelsberg Könyvtár gyűjteményének és a Móra Ferenc Múzeumnak a Szent-Györgyi Alberthez kötődő érdekességeit reprezentálják.

 

A kiállítás főszervezői feladatát vállaló Szent-Györgyi Albert Rotary Club az eddig a nyilvánosság számára elérhetetlen dokumentumok bemutatásával arra is emlékeztet, hogy a szervezet elődjének számító Rotary klub elnöki feladatait egykor maga a Nobel-díjas tudós látta el. A Szent-Györgyi Emlékkiállítás időszerűségét az adja, hogy ezzel is hangsúlyozza a rendezvénynek otthont adó SZTE, hogy Szent-Györgyi Albert Szegedet 85 éve tette a „C-vitamin városává”, illetve 2017. december 10-én lesz 80 éve, hogy az addigi, jórészt a szegedi egyetemen végzett kutatásaiért elnyert Nobel-díjat átvette Stockholmban.

 

A 2017. november 11-i Egyetem Nap díszünnepségét követően, várhatóan 12 órakor a Szent-Györgyi Albert Emlékkiállítás megnyitóján megjelennek az SZTE kitüntetettjei, az SZTE polgárai és vendégei. Köszöntőt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club soros elnöke, pohárköszöntőt az SZTE rektora mond; a Szegedi Egyetemi Énekkar előadja a Szent-Györgyi Albert himnuszt, Benedekfi István zeneszerző (SZTE) művét. A megnyitót követően, 2017. december 10-ig, hétköznapokon 9-19 óra között tekinthető meg a Szent-Györgyi Emlékkiállítás.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

 

További információ:

 

Dr. Bene Tamás

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság

igazgató

telefonszám: +36 - 62 - 54-6778

e-mail: press@rekt.szte.hu

Újszászi Ilona

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság

közkapcsolati koordinátor

telefonszám: +36 - 62 - 54-6778

e-mail: press@rekt.szte.hu

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_0002

Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója videónkban méltatta egykori mesterét, a hazai és nemzetközi hírű dr. Varró Vince professzort, aki 100. életévébe lépve felvette a COVID-19 fertőzés elleni védőoltást.

weboldal_nyito_facebook_otdk

2021. április 6- 9. között rendezik meg az online rendezvényt