hand_hygiene

Szavazz, hogy munkatársunk nyerjen a Clip Awardon!

Szél Borbála epidemiológus és kórházhigiénikus (SZTE SZAKK Kórházhigiénés Osztály) 2017 márciusában lehetőséget kapott arra, hogy poszterét az idei ICPIC (International Conference on Prevention & Infection Control) konferencián is bemutathassa, emellett az ICPIC Clip Award pályázatára is készíthetett egy pályamunkát.

A 2011 óta, kétévente megrendezésre kerülő eseményen eddig még magyar pályamű nem érkezett a Clip Award pályázatra. A nemzetközi konferencián lehetősége lesz öregbíteni a Szegedi Tudományegyetem, illetve a magyar infekciókontroll szakemberek és higiénikusok hírnevét is, de ha szavazatával megtiszteli, akkor ezt még hatékonyabban tudja elérni. A video (Hand Hygiene Promotion with Celebrities) 3 percben mutatja be a kézhigiéne két módszerét (kézmosás és kézfertőtlenítés) és a kézhigiéne 5 indikációját (mikor kell elvégezni azt). Ezt filmekből, rajzfilmekből kivágott kézhigiénés jelenetekkel ábrázolta, zenei aláfestéssel.

 

A pályamű ide kattintva tekinthető meg és itt lehet szavazni!

 

Ha tetszett a videója, akkor kérjük, e-mail cím megadásával szavazzanak „I VOTE” kék gomb megnyomásával. Ha valakinek nagyon tetszett, akár naponta is lehet szavazni az adott e-mail címmel 2017. június 20-ig. Minél több szavazat érkezik, annál nagyobb eséllyel nyer a pályamű.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.