DSC_0115

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a nyelvi kurzusokra

Az SZTE ÁOK szakirányú nyelvi továbbképzési szakjaira 2021. június 25-ig lehet jelentkezni.

Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport

6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 35.  Tel.:+36 30/146 4374


Tájékoztatjuk, hogy az SZTE ÁOK szakirányú továbbképzési szakjaira 2021. június 25-ig lehet jelentkezni.

Az Egészségtudományi szakfordító–tolmács (angol nyelvből) és az Angol egészségtudományi szaknyelvi kommunikátor szakokon posztgraduális hallgatókat képezünk 4 féléven át. A továbbképzésekre jelentkezhetnek egészségtudományi, természettudományi és bölcsészettudományi alapdiplomával rendelkezők. A jelentkezés további feltétele stabil, középfokú angol nyelvtudás, nyelvvizsga bizonyítvánnyal igazoltan.

 

Az Egészségtudományi szakfordító–tolmács szakot azok számára ajánljuk, akik főállásban vagy munka mellett fordítani (tolmácsolni) szeretnének orvosi/egészségügyi szakterületen. A szak elvégzésével biztos szaknyelvi hátteret (nemzetközi kutatómunkához, angol nyelvű publikáláshoz, betegkikérdezéshez) és stabil jövedelemforrást nyújtó, piacképes képzettséget (orvosi fordító–tolmács) szerezhet.

 

Az Angol egészségtudományi szaknyelvi kommunikátor szakot azok figyelmébe ajánljuk, akik klinikán vagy elméleti intézetben dolgoznak, külföldi hallgatókat oktatnak angol nyelven, nemzetközi kutatásban vesznek részt, vagy külföldi továbbtanulást/kutatást/munkavállalást terveznek. Mind a napi munkában (anamnézis felvétel, külföldi szakemberekkel való szakmai konzultáció), mind a tudományos életben (publikálás angol nyelven, nemzetközi konferenciákon való részvétel) használható angol szaknyelvi ismeretekre tehetnek szert a képzés során, valamint fejleszthetik szakírói és előadói készségeiket angol nyelven.

 

Az önköltséges képzések díja félévente 195.000 Ft. Az SZTE PhD hallgatói és dolgozói (max. 20%), az ÁOK PhD hallgatói akár 75% mérséklést kaphatnak, kérelemre.

 

A továbbképzési szakokon a képzés nappali tagozaton történik. Az órákat szombatonként, és félévente 5 alkalommal péntek délutánonként tartjuk. Minden hallgatónknak diákigazolványt biztosítunk.

 

Jelentkezési határidő: 2021. június 25. (jelentkezés módja: on-line, MODULO felületen)

További információ: dallmann.ditta@med.u-szeged.hu - oktatásszervező

http://web.szote.u-szeged.hu/szakford/new/index.html

Tel.: +36-30-146-4374, +36-62-342-498, 24-98 (egyetemi belső szám)

 

 

Rápoltiné Dr. Keresztes Csilla s.k.

habilitált egyetemi docens, csoportvezető

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Kezdo_kep

2021. szeptember 16-án - Szent-Györgyi Albert születésnapján - a Szegedi Nemzeti Színházban került sor karunk névadó ünnepségére, ily módon is ünnepelve a Szegedi Tudományegyetem Szegedre költözésének és a szegedi orvosképzés elindításának 100. évfordulóját.

2021_plakat

2021. szeptember 24-26-án megrendezésre kerül Szegeden a 48. Medikus Kupa!

A négy egyetem sportolói újra összecsaphatnak, hogy kiderüljön ki a legjobb!