Karacsonyi_HOK_gyujtes

Karácsonyi gyűjtés a Dr. Waltner Károly Otthon javára

Az SZTE ÁOK HÖK karácsonyi gyűjtést szervez a Dr. Waltner Károly Otthon javára 2018. november 12. és december 14. között

A Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon egy integrált intézmény, melyet szociális és gyermekvédelmi egységek alkotnak. Itt található a Fogyatékos Személyek Otthona és része a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon Gyermekotthona és Nevelőszülői Hálózata Gyermekotthon intézménye is. Az Otthon alaptevékenysége, hogy teljes körű ellátást biztosít az önmagukat ellátni nem vagy csak korlátozott mértékben - tudó értelmileg akadályozott gyermekeknek és felnőtteknek. Szegeden több, mint kétszáz gondozásra és fejlesztésre szoruló gyermek és felnőtt éli mindennapjait az Otthonban. A gyűjtés célja egy kis segítséget nyújtani az Otthonnak és a lehetőségekhez mérten örömet csempészni az itt lakók mindennapjaiba.

Mit gyűjtenek? Tartós élelmiszer: liszt, olaj, cukor, fűszerek, száraz tészta, száraz bab, pattogatni való kukorica, kakaó, tea, aszalt gyümölcsök, keksz, édességek.

Kreatív kellékek: színesceruza, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, ecsetek, színespapírok, gyurma, kenőfejes ragasztó.

Az adományokat az SZTE ÁOK HÖK irodájában, az Apáthy Kollégiumban (Apáthy István u. 4.) lehet leadni naponta 10-13 óra között hétvégén is!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

SZTE_RH_tulipan

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem hagyományos, tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda szervez immár tizenhatodik alkalommal. Április 11. és május 17. között 80 helyszínen közel 300 program közül válogathat a közönség.

IMG_1409

Az SZTE Egyetemi Tavasz programsorozat nyitóeseményeként Reumatológia Magyarországon címmel orvostörténeti vándorkiállítás nyílt a Magyar Reumatológusok Egyesülete fennállásának 90. évfordulója alkalmából az SZTE Általános Orvostudományi Kar oktatási központjában.