Bezár

Sajtószoba

Média megjelenés

Média megjelenés

2017. március 07.
2 perc


2017. április 21.
21. Graz Konferencia

21. Graz Konferencia: az orvosképzés lehetőségeiről tanácskoznak Szegeden

A tananyag számonkéréséről tanácskoznak Szegeden a térség orvosegyetemeinek képviselői. A 21. Graz Konferencia a tanácskozás első színhelyéről kapta a nevét. A résztvevők az orvosképzés problémáiról, az oktatásban használt módszerekről, az új irányzatokról cserélnek tapasztalatot.
Az eseményről készült felvétel a Szegedi Városi Televízió oldalán tekinthető meg >>

2017. március 13.

A Neuron folyóirat Berényi Antal és kutatócsoportja újabb cikkét közölte

kiemelt_berenyiek_20170310
fotó: Bobkó Anna

„Univerzális mechanizmust találtunk, amely mind a gondolkodás, mind a térbeli tájékozódás során képessé teszi az úgynevezett hely-sejteket arra, hogy megbízható kódolást tudjanak végrehajtani” – összegezte Berényi Antal, az SZTE-MTA Lendület Oszcillatorikus Neuronhálózatok Kutatócsoport vezetője a Neuron folyóiratban 2017. március 8-án megjelent publikációjuk újdonság tartalmát.

További részleteket az SZTE Hírportálon olvashat >>


2017. március 10.

OBC„The evaluation of 5-amino- and 5-hydroxyuracil derivatives as potential quadruplex-forming agents”


Az Organic and Biomolecular Chemistry folyóirat (SCImago rangsor: Q1, IF = 3,559, Royal Society of Chemistry) 2017. évi kötete 10. számában közölte az ÁOK Orvosi Vegytani Intézet munkatársai, Dr. habil. Kovács Lajos, Dr. Kupihár Zoltán, Endre Gábor és Dr. Paragi Gábor (MTA Szupramolekuláris és Nanoszerkezetű Anyagok Kutatócsoportja), valamint Prof. C. Fonseca Guerra (Vrije Universiteit, Amsterdam és Universiteit Leiden, Hollandia) kutatói közös közleményét „The evaluation of 5-amino- and 5-hydroxyuracil derivatives as potential quadruplex-forming agents” címmel (Org. Biomol. Chem., 2017, 15 (10), 2174-2184, DOI: 10.1039/C6OB02574A). A publikáció kiemelt helyen, a folyóirat belső borítólapján jelent meg, a közlemény HTML-változata itt érhető el. Dr. Paragi Gábornak ez a harmadik olyan közös közleménye a holland kutatócsoporttal, amely rangos folyóiratok címlapján jelent meg.



Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek