2022. december

2022. december 31.
2022. december 28.

Ezúton értesítjük az Egyetem és a Kar közösségét, hogy Prof. Dr. Szabó János emeritus professzor, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Genetikai Intézetének volt tanszékvezető tanárának búcsúztatása 2023. január 13-án (péntek) 11:00-kor lesz a Fogadalmi templomban. A gyászmisét követően Professzor Úr hamvait szűk családi körben helyezik örök nyugalomra a Fogadalmi templom altemplomában. Részvétüket egy-egy szál virággal fejezhetik ki.

2022. december 15.
2022. december 13.

Nagy veszteség érte a magyar gyermekgyógyászatot és a magyar neonatológiát. Hosszú betegség után, életének 89. évében elhunyt Prof. Dr. Pintér Sándor emeritus egyetemi tanár, a szegedi Gyermekklinika korábbi igazgatója. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

2022. december 06.

Dr. Butt Edina a Klinikai Módszertani Pályázat ösztöndíjával az Oslo University Hospitalban töltött 4 hetet.

A külföldi tanulmányút a svájci központú AO Trauma Foundation szervezésében valósult meg. A szegedi Traumatológiai Klinika több, mint 10 éve Magyarország egyetlen AO klinikai központja. Hozzánk is rendszeresen járnak külföldi orvosok oktatásra a világ minden tájáról és osztják meg tapasztalataikat a betegellátással kapcsolatosan.

2022. december 01.

Emlékét tisztelettel megőrizzük!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Cochlear_galeria

Alacsony kockázat, óriási siker. Így jellemezhetők azok a hallásjavító műtétek, amelyekből több mint ezret végeztek már el a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában. A süketen született kisgyermekeken segít és az időskori hallásvesztésre is megoldást jelent a Cochlear implantátuma. Gyártócégének képviselői Szegeden egyeztettek a további fejlesztési lehetőségekről a Prof. Dr. Rovó László által vezetett orvoscsoporttal.