2016. március

14-19 July 2016, Valencia, Spain

Application deadline: 15 April 2016

Szakértelem, értő figyelem, betegcentrikusság – ezek a kifejezések jellemzik leginkább a most induló „Átváltozás” programot, amely a pszoriázissal vagy hétköznapi néven pikkelysömörrel érintetteket támogatja.

Az Általános Orvostudományi Kar 2016/2017. tanévre vonatkozó Kari Naptára

The main general topics are: environmental modifiers of human development, contemporary pollution problems and their impact on human and animals health, environmentally induced diseases, nutrition and human health, interaction man - environment and humanistic aspects of ecology.

Felhívjuk a sportolni vágyó hallgatók és dolgozók figyelmét, hogy megkezdtük a bérletek értékesítését a klinika kertben található ÁOK Sportpályáinak használatára.

A pályázaton mintegy 135 országból közel 2500 kutató nő vett részt.

Dr. Abdulrahman Mohamed, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főorvosa nyerte el idén az év orvosa címet Magyarországon. Mi is büszkék lehetünk rá, hiszen 1996-ban a Szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen diplomázott! Ezúton is gratulálunk!

Az ASTELLAS Pharma Kft. és az SZTE Általános Orvostudományi Kara pályázatot hirdet nappali tagozatos PhD hallgatók részére.

Helyszín: MTA SZAB Székház Szeged, Somogyi u. 7.

Tisztelt PhD hallgatók!

Az Astellas-SZTE ÁOK PhD pályázat kiírás megváltozik!

Új kiírás péntekre várható!

Az Astellas Pharma Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara

pályázatot ír ki a Kar nappali tagozatos PhD hallgatói számára.

Fotóalbum

A Szegedi Tudományegyetem által 2015-ben elnyert Felsőoktatási Struktúraátalakításai Alap pályázat támogatásával az elmúlt hónapban beszerzésre került egy Q-Exactive Plus Orbitrap tömegspektrométer.

A Richter Gedeon Nyrt. 2016. február 16-án kétfordulós pályázatot tett közzé, melynek célja a Richterben folyó kutatási tevékenységhez kapcsolható gyógyszeripari tárgyú, nemzetközi színvonalú innovációk felkarolása, és a kutatási eredmények gyakorlati megvalósításának elősegítése.

Februártól jelentkezhetnek a magyar felsőoktatásban tanulók a Campus Mundi ösztöndíjra, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt része.

Életének 87. évében, 2016. február 18–án elhunyt Dr. Marofka Ferenc szülész-nőgyógyász, nyugalmazott főorvos.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

LOREAL

Hetényi Anasztázia, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet egyetemi docense az egyik nyertese a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért elnevezésű díjnak.

kardinyito

A Szegedi Tudományegyetem a házigazdája az egyik legjelentősebb szív- és érrendszeri betegségekkel, kutatásokkal foglalkozó, nemzetközi konferenciának. A Szív- és Érrendszeri Tudományok Akadémiája Európai szekciójának nyolcadik ülését, a „8th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences” című konferenciát szeptember 28. és október 1-je között bonyolítják le, világviszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek részvételével.