2016. március

14-19 July 2016, Valencia, Spain

Application deadline: 15 April 2016

Szakértelem, értő figyelem, betegcentrikusság – ezek a kifejezések jellemzik leginkább a most induló „Átváltozás” programot, amely a pszoriázissal vagy hétköznapi néven pikkelysömörrel érintetteket támogatja.

Az Általános Orvostudományi Kar 2016/2017. tanévre vonatkozó Kari Naptára

The main general topics are: environmental modifiers of human development, contemporary pollution problems and their impact on human and animals health, environmentally induced diseases, nutrition and human health, interaction man - environment and humanistic aspects of ecology.

Felhívjuk a sportolni vágyó hallgatók és dolgozók figyelmét, hogy megkezdtük a bérletek értékesítését a klinika kertben található ÁOK Sportpályáinak használatára.

A pályázaton mintegy 135 országból közel 2500 kutató nő vett részt.

Dr. Abdulrahman Mohamed, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főorvosa nyerte el idén az év orvosa címet Magyarországon. Mi is büszkék lehetünk rá, hiszen 1996-ban a Szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen diplomázott! Ezúton is gratulálunk!

Az ASTELLAS Pharma Kft. és az SZTE Általános Orvostudományi Kara pályázatot hirdet nappali tagozatos PhD hallgatók részére.

Helyszín: MTA SZAB Székház Szeged, Somogyi u. 7.

Tisztelt PhD hallgatók!

Az Astellas-SZTE ÁOK PhD pályázat kiírás megváltozik!

Új kiírás péntekre várható!

Az Astellas Pharma Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara

pályázatot ír ki a Kar nappali tagozatos PhD hallgatói számára.

Fotóalbum

A Szegedi Tudományegyetem által 2015-ben elnyert Felsőoktatási Struktúraátalakításai Alap pályázat támogatásával az elmúlt hónapban beszerzésre került egy Q-Exactive Plus Orbitrap tömegspektrométer.

A Richter Gedeon Nyrt. 2016. február 16-án kétfordulós pályázatot tett közzé, melynek célja a Richterben folyó kutatási tevékenységhez kapcsolható gyógyszeripari tárgyú, nemzetközi színvonalú innovációk felkarolása, és a kutatási eredmények gyakorlati megvalósításának elősegítése.

Februártól jelentkezhetnek a magyar felsőoktatásban tanulók a Campus Mundi ösztöndíjra, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt része.

Életének 87. évében, 2016. február 18–án elhunyt Dr. Marofka Ferenc szülész-nőgyógyász, nyugalmazott főorvos.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Online_kurzusok_a_Pasteur_Intezet_szervezeseben

A Szegedi Tudományegyetem és a párizsi központú Pasteur Intézet közötti együttműködés alapján az SZTE-s polgárok is hozzáférést kaptak az Intézet által szervezett online kurzusokhoz.

Nyito_Szanto_Laszlo_Dr._Nemethne_Birkas_Marta

Mérföldkő a magyar orvoslásban a 60 éve a szegedi sebészeti klinikán elvégzett első magyarországi élődonoros veseátültetés. Az 1962. december 21-én történt sebészeti bravúr körülményeit idézték fel az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar ünnepségén, megkoszorúzták Dr. Németh András (1924–1999) emléktábláját az SZTE Sebészeti Klinika épületében