2016. január

Tisztelettel meghívjuk Önöket Dr. Bitó Tamás, klinikai orvostudományból PhD-val rendelkező egyetemi adjunktus (SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika) előadásaira.

Szeretettel meghívjuk Önt és kollégáit az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika 59. Consilium Trimestre tudományos rendezvényére, melynek témája: "Praeeclampsia”

elearning.szte.hu
A TÁMOP 4.1.1.C-13/1/KONV-2014-0001 „Az élettudományi-klinikai felsőoktatás gyakorlatorientált és hallgatóbarát korszerűsítése a vidéki képzőhelyek nemzetközi versenyképességének erősítésére” című pályázat kiemelt célja volt a képzések tartalmi, technikai megújítása, a XXI.századi fiatalok igenyeihez történő igazítása.

A Magyar Kultúra Napja városi díszünnepségén, a Szent-Györgyi Albert Agórában köszöntötték a kultúra kiválóságait.

Az ÁOK HÖK önkéntesei nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint pozitív első benyomást kialakítani Karunkról, felkelteni a figyelmet és az érdeklődést a szegedi orvosképzésre.

A tavalyi évben a Szegedi Tudományegyetem szenátusa egyhangúlag támogatta a Sportorvostani Tanszék létrehozását az Általános Orvostudományi Karon. Az újonnan alakult tanszék Dr. Török László vezetésével többek között célul tűzte ki a sport témájú kutatások bővítését, illetve az orvos-szakmai koordináció fejlesztését.

Az SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK által közösen szervezett helyi Tudományos Diákköri Konferencián (2016. március 8-12.) való részvétel feltétele egy absztrakt feltöltése.

2016. január 16-án, életének 82. évében elhunyt Lázár György kutatóorvos, az orvostudományok doktora, a Szegedi Tudományegyetem Kórélettani Intézetének professor emeritusa, Csongrád megye díszpolgára.

A Parkinson- és a Huntington-kór, a migrén, a stroke, valamint a sclerosis multiplex alapját képező neurodegeneratív folyamatok vizsgálata mellett új idegszövetvédő hatású molekulák létrehozása is a célja az MTA-SZTE Idegtudományi Kutatócsoportnak. Több általuk előállított vegyületre már szabadalmi oltalmat szereztek.

2015. december 17-én került sor a JPEMS 2015 program (Joint Program for European Medical Studies) hivatalos záróünnepségére az Általános Orvostudományi Kar Nagy Oktatási épületében.

Szegedi orvosról neveztek el egy eddig be nem sorolt baktériumot.

A "Mentés a Jövőért" Alapítvány, és a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet V-VI. évfolyamos ÁOK hallgatókat, rezidenseket, szakorvosjelölteket, és minden érdeklődő szakorvost vár.

Az ünnepi műsor a Szegedi Szimfonikus Zenekar rendhagyó koncertje volt, melyben egy varázslatos és humoros zenei utazásban, egy PARTI-TÚRÁ-ban lehetett része az ünneplő közönségnek.

Hétfő-Péntek:

8:00-22:00


Szombat:

9:00-20:00


Vasárnap:

Zárva!

Munkatársat keres a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Kutatásokat Koordináló Központ

A Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor programja az “Én Bohócdoktorom” címmel alkotói pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy az ifjúság körében az egészséges életmódot és a pozitív gondolkodást népszerűsítse.

Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat honlapja szerint eddig négyen kerültek az idei közönségjelöltek közé: Dibó György, a szegedi neurológiai klinika főorvosa, Pintér Sándor, a szegedi traumatológiai klinika docense, Facskó Andrea, a szegedi klinikai központ elnöke, tanszékvezető egyetemi tanár és Katona Márta, a szegedi gyermekklinika professzora.


Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Online_kurzusok_a_Pasteur_Intezet_szervezeseben

A Szegedi Tudományegyetem és a párizsi központú Pasteur Intézet közötti együttműködés alapján az SZTE-s polgárok is hozzáférést kaptak az Intézet által szervezett online kurzusokhoz.

Nyito_Szanto_Laszlo_Dr._Nemethne_Birkas_Marta

Mérföldkő a magyar orvoslásban a 60 éve a szegedi sebészeti klinikán elvégzett első magyarországi élődonoros veseátültetés. Az 1962. december 21-én történt sebészeti bravúr körülményeit idézték fel az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar ünnepségén, megkoszorúzták Dr. Németh András (1924–1999) emléktábláját az SZTE Sebészeti Klinika épületében