2016. április

Az elmúlt hónapban mintegy 16 ezer kötettel bővült az Egyetemünkről teljes szöveggel elérhető e-könyvek listája. Így már több mint 150 ezer a Klebelsberg Könyvtár e-könyveinek száma. Ennek része a közelmúltban, pályázati pénzből, mintegy 9 millió forintért vásárolt e-tankönyv csomag is.

Az Egészségtudományi Platform 2016. május 19-én (csütörtökön) 13.00 – 16.00 óráig tartja következő ülését az ÁOK Dékáni Hivatal Tanácskozótermében (Szeged, Tisza L. krt. 109. I. emelet).

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt a hagyományos Zenélő Orvosok és Orvostanhallgatók Koncertre 2016. május 4-én 18 órára az SZTE Rektori Hivatalának Dísztermébe.


A koncertet Prof. Dr. Bari Ferenc dékán úr nyitja meg.

A Magyar Pathológusok Társasága és a Magyar Onkológusok Társasága Krompecher Ödön 2016. évi pályamunka díjazására 150.000.- Ft pályadíjat tűz ki az orvostanhallgatók és a fogorvostan hallgatók számára.

A Szegedi Akadémiai Bizottság Orvostudományi Szakbizottság Infektológia Munkabizottsága meghívja Önt és munkatársait az alábbi tudományos programra

Tisztelettel meghívjuk Önt Dr. Sas Katalin, klinikai orvostudományból PhD-val rendelkező egyetemi adjunktus (SZTE ÁOK Neurológiai Klinika) habilitációs előadásaira.

Tisztelettel meghívjuk Önt és Munkatársait a Tudományos Ülések Bizottsága és az SZTE Magatartástudományi Intézete szervezésében 2016. május 5. (csütörtök) 14.30 órakor rendezendő „A pszichoszomatikus medicina oktatása, gyakorlata és kutatása” című tudományos ülésre.
Helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza, Szeged, Somogyi B. utca 7.

A Nemzeti Tehetség Program keretében az Új Nemzedék Központ meghirdette a „Bonis Bona – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” Díjat, összesen négy kategóriában.

A Szegedi Tudományegyetemen nappali tagozatos, teljes idejű doktori képzésre lehet jelentkezni 2016 szeptemberétől.

A Magyar Sebész Társaság Fiatal Sebész Szekciója IV. Kongresszusának idén is Balatonalmádiban került megrendezésre április 15. és 17. között.

Fotóalbum

Kutatói ösztöndíj (posztgraduális szint) (Magyarországon 1965 óta)
Hazájuk egyetemén vagy főiskoláján diplomát szerzett, 35 éven aluli fiatalok számára meghirdetett ösztöndíj. Az állami ösztöndíjban részesülők 80%-át teszik ki a japán egyetemeken posztgraduális szintű oktatásban vagy kutatásban résztvevő külföldi diákok. Az ösztöndíjasok az első 6 hónap alatt felkészítő japán nyelvoktatáson vesznek részt, majd csatlakoznak az egyetem posztgraduális szintű szakirányú képzéséhez.

Ezúton szeretnénk szíves figyelmét felhívni az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2016. május 2. napi beadási dátummal meghirdetett Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásaira.

A XXIII. Marosvásárhelyi TDK konferencián 15 hallgató képviselte Karunkat. 6 prezentáció részesült különdíjban.

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályát a Szeged Első Lions Club egy modern, nagy teljesítményű kékfény lámpa beszerzésével támogatta.

Megnyitó ünnepség: 2016. április 11-én, hétfôn 18.00 órakor

az SZTE Rektori Épület Átriumában

(Szeged, Dugonics tér 13.)

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Online_kurzusok_a_Pasteur_Intezet_szervezeseben

A Szegedi Tudományegyetem és a párizsi központú Pasteur Intézet közötti együttműködés alapján az SZTE-s polgárok is hozzáférést kaptak az Intézet által szervezett online kurzusokhoz.

Nyito_Szanto_Laszlo_Dr._Nemethne_Birkas_Marta

Mérföldkő a magyar orvoslásban a 60 éve a szegedi sebészeti klinikán elvégzett első magyarországi élődonoros veseátültetés. Az 1962. december 21-én történt sebészeti bravúr körülményeit idézték fel az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar ünnepségén, megkoszorúzták Dr. Németh András (1924–1999) emléktábláját az SZTE Sebészeti Klinika épületében