Agykutatas_2023

Az SZAOK kutatói az Akadémia nemzeti programjaiban

Folytatódik a NAP, azaz a „Nemzeti Agykutatási Program 3.0” már elkezdődött 2022. szeptember 1-jén és 2026. augusztus 31-én zárul. A projektek megvalósításában a SZAOK munkatársai vezető kutatóként vesznek részt.

A programban Prof. Dr. Farkas Eszter, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar és az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar kötelékébe tartozó Sejtbiológia és Molekuláris Medicina Tanszék professzora irányításával a „Beavatkozási lehetőségek a reperfúziós károsodások enyhítésére iscaemiás stroke-ban” című projektje válik valóra.

A gátlás és a neuromoduláció komplex kölcsönhatásainak szerepe patológiás thalamocorticalis oszcillációkban” elnevezésű projekt vezetői: Lőrincz L. Magor és Dr. Berényi Antal. A kutatók az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Élettani Intézet munkatársai.

A Szegedi Tudományegyetem két agykutatási projektje összesen több mint 245 millió forint támogatással indul. Gratulálunk!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Prof. Dr. Farkas Eszter

A gyógymódok személyre szabásától és az okos hatóanyagok kutatásától reméli Prof. Dr. Farkas Eszter, az SZTE SZAOK és az SZTE TTIK Sejtbiológia és Molekuláris Medicina Tanszék professzora, hogy a stroke gyógyításában egyszer javulást hozhatnak. A professzorasszony az MTA Nemzeti Agykutatási Program harmadik szakaszában a stroke utáni agyi vérellátást tovább károsító jelenségeket kutatja.

Fulbright_24_25_website_banner_700x259

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2024-2025-ös tanévre az Egyesült Államokba: