Vamos_Team_2

Innováció a ritmuszavarokkal élő betegek kezelésében

Az SZAOK Kardiológiai Elektrofiziológiai Munkacsoportja évtizedes hagyományaival összhangban, ismételten jelentős innovációt hajtott végre a ritmuszavarokkal élő betegek legmagasabb szintű kezelési stratégiájának részeként

Nagy örömmel és büszkeséggel értesítünk mindent érdeklődőt, hogy a Szegedi Tudományegyetem Kardiológiai Elektrofiziológiai Munkacsoportja (részlegvezető: Dr. habil. Sághy László egyetemi docens), évtizedes hagyományaival összhangban, ismételten jelentős innovációt hajtott végre a ritmuszavarokkal élő betegek legmagasabb szintű kezelési stratégiájának részeként.

A pitvarfibrilláció, mint a modern társadalmakban élő, idősödő populáció leggyakoribb és legnagyobb kihívást jelentő ritmuszavara jelentős kapacitási terhet ró minden egészségügyi ellátóra, különösképpen azon intervenciós laboratóriumokra, ahol ezen ritmuszavar kezelésének legmagasabb szintjét jelentő katéter-ablációs beavatkozások történnek.

A sokszor akár több órát is igénybe vevő, nagy koncentrációt és szervezett team munkát igénylő beavatkozások jelentős könnyítése és a munkafolyamat nagymértékű felgyorsulása várható azon új technológia alkalmazásától, melyet szegedi munkacsoport első vidéki centrumként vezet be a terápiás eszköztárba.

A QDOT Micro jelzésű új katéter rendszerrel végzett első beavatkozásokra 2023.január 24 -25-én került sor Egyetemünk (operatőrök: Dr. Pap Róbert és Dr. Vámos Máté egyetemi docensek, Dr. Miklós Márton klinikai szakorvos, asszisztensek: Tóth Zsóka, Tóth-Baranyi Szuzanna, Mártonné Pop Cristina). Reményeink szerint ez a fejlesztés újabb lehetőséget biztosít betegeink számára, hogy a legmodernebb intervenciós terápiában részesülhessenek.


Vamos_Mate_muszer

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Prof. Dr. Farkas Eszter

A gyógymódok személyre szabásától és az okos hatóanyagok kutatásától reméli Prof. Dr. Farkas Eszter, az SZTE SZAOK és az SZTE TTIK Sejtbiológia és Molekuláris Medicina Tanszék professzora, hogy a stroke gyógyításában egyszer javulást hozhatnak. A professzorasszony az MTA Nemzeti Agykutatási Program harmadik szakaszában a stroke utáni agyi vérellátást tovább károsító jelenségeket kutatja.

Fulbright_24_25_website_banner_700x259

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2024-2025-ös tanévre az Egyesült Államokba: