JSPS-logo

Felhívás a Japán Tudományfejlesztési Társaság posztdoktori ösztöndíjára

Az MTA minden évben javasolhat egy fiatal kutatót a Japán Tudományfejlesztési Társaság (Japan Society for the Promotion of Science) posztdoktori ösztöndíjára. A JSPS támogatását elnyerő fiatal kutató a program keretében 12-24 hónapot tölthet el egy japán kutatóhelyen posztdoktori kutatóként.


Az idei felhívás az MTA honlapján, az aktuális pályázati kiírások között itt található: https://mta.hu/aktualis-palyazati-kiirasok/felhivas-a-jsps-posztdoktori-palyazatan-valo-reszvetelre-2022-2023-111971

Az e linken keresztül elérhető kiírás szövegében minden további információt megtalálnak a pályázat benyújtásával kapcsolatban.

A pályázásra azok a kutatók jogosultak, akik az ösztöndíj kezdetekor már meglévő, de 2016. április 2-ánál nem korábban szerzett doktori fokozattal rendelkeznek. A 12-24 hónapos ösztöndíjra szóló felhívás minden tudományterületre vonatkozik. A jelentkezők pályázati anyagukat postai úton az MTA Titkársága Nemzetközi Kapcsolatok Osztályára (cím: 1051 Budapest, Nádor u. 7.) nyújthatják be 2022. május 20-ig.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

LOREAL

Hetényi Anasztázia, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet egyetemi docense az egyik nyertese a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért elnevezésű díjnak.

kardinyito

A Szegedi Tudományegyetem a házigazdája az egyik legjelentősebb szív- és érrendszeri betegségekkel, kutatásokkal foglalkozó, nemzetközi konferenciának. A Szív- és Érrendszeri Tudományok Akadémiája Európai szekciójának nyolcadik ülését, a „8th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences” című konferenciát szeptember 28. és október 1-je között bonyolítják le, világviszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek részvételével.