Vecsei_innoteka

Dr. Vécsei László professzor "Pásztor Emil Emlékplakett”-et kapott

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet 2022. évi "Pásztor Emil Emlékplakett”-et Prof. Dr. Vécsei László akadémikusnak a Neurológiai Klinika egyetemi tanárának, az Idegtudományi Kutatócsoport vezetőjének adományozta. Gratulálunk!

Pásztor Emil az intézet egykori főigazgatója, Széchenyi-díjas orvos, ideggyógyász, idegsebész, egyetemi tanár a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja volt. Munkásságát és emlékét az Intézet az Emlékplakettel kívánja megőrizni.

Vécsei László emlékelőadásának címe: "Kinureninek és az idegrendszeri kórképek: alap- és gyógyszerkutatás, klinikai eredmények."

Időpontja: 2022. március 11. 11:00, Helye: 1145 Budapest, Amerikai út 57. Az előadó összefoglalja a kinureninek vizsgálata során kapott élettani és farmakológiai kutatásaik fontosabb eredményeit, s az azokból született szabadalmaikat. E mellett bemutatásra kerülnek a klinikai megfigyeléseik eredményei, a neurológiai kórképek biomarker adatai is.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban