Vecsei_innoteka

Dr. Vécsei László professzor "Pásztor Emil Emlékplakett”-et kapott

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet 2022. évi "Pásztor Emil Emlékplakett”-et Prof. Dr. Vécsei László akadémikusnak a Neurológiai Klinika egyetemi tanárának, az Idegtudományi Kutatócsoport vezetőjének adományozta. Gratulálunk!

Pásztor Emil az intézet egykori főigazgatója, Széchenyi-díjas orvos, ideggyógyász, idegsebész, egyetemi tanár a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja volt. Munkásságát és emlékét az Intézet az Emlékplakettel kívánja megőrizni.

Vécsei László emlékelőadásának címe: "Kinureninek és az idegrendszeri kórképek: alap- és gyógyszerkutatás, klinikai eredmények."

Időpontja: 2022. március 11. 11:00, Helye: 1145 Budapest, Amerikai út 57. Az előadó összefoglalja a kinureninek vizsgálata során kapott élettani és farmakológiai kutatásaik fontosabb eredményeit, s az azokból született szabadalmaikat. E mellett bemutatásra kerülnek a klinikai megfigyeléseik eredményei, a neurológiai kórképek biomarker adatai is.





Kövess minket



YouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

LOREAL

Hetényi Anasztázia, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet egyetemi docense az egyik nyertese a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért elnevezésű díjnak.

kardinyito

A Szegedi Tudományegyetem a házigazdája az egyik legjelentősebb szív- és érrendszeri betegségekkel, kutatásokkal foglalkozó, nemzetközi konferenciának. A Szív- és Érrendszeri Tudományok Akadémiája Európai szekciójának nyolcadik ülését, a „8th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences” című konferenciát szeptember 28. és október 1-je között bonyolítják le, világviszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek részvételével.