OKK

Oroszországi állami ösztöndíjas képzések

2017. szeptember 18-án 15-től 18 óráig az Orosz Kulturális Központban bemutatásra kerülnek az oroszországi állami ösztöndíjas képzések.

A legkülönfélébb oroszországi egyetemekre és főiskolákra minden évben Magyarországról is utaznak ki hallgatók az országnak megítélt kvótakeretnek megfelelően. A 2018-2019-es tanévre az OKK ez év végén kezdi meg a jelentkezők felvételét (a részletes információ elérhető lesz az OKK honlapján: www.ruscenter.hu).


A rendezvényen előadást tart:


- Jeszaulova Kira Szergejevna, a russia.study rendszer fejlesztési igazgatója

- Golicin Lev Viktorovics, a Nau-Servis Zrt. képviselője

- Lebegyeva Tatyjana Alekszandrovna, a Nyizsnyij-Novgorodi Kozma Minyin Állami Pedagógiai Egyetem képviselője

- Kovalenko Dmitrij Georgijevics, a Moszkvai Elektronikai Technológiai Kutatóegyetem képviselője

- Szobaleva Darja, az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémiához tartozó Társadalomtudományi Főiskola kéviselője.

 

Ezúton szeretnénk meghívni intézményük érdeklődő oktatóit és hallgatóit a fent említett rendezvényre. Magyar nyelvre tolmácsolást biztosítunk.

 

Az orosz nyelv ismeretének hiánya nem jelent akadályt az ösztöndíjas képzésre történő jelentkezés során, mert ebben az esetben a jelentkezőnek lehetősége van egy előkészítő évet elvégezni Oroszországban, amikor csak orosz nyelvet tanulnak.

 

Platonov Valery

igazgató

követségi tanácsos


Platonov Valery levele ide kattintva letölthető (pdf) >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Kovacs_Laszlo_gyertya

A SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai szomorúan és mély fájdalommal értesültek arról, hogy a Klinika volt tanszékvezető egyetemi tanára 2022.08.09-én, 88 éves korában elhunyt. A professzor urat a Kar saját halottjának tekinti. Emlékét tisztelettel és alázattal megőrizzük!

Szukseges_Tennivalok_Elsosoknek

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2022/23. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.