Dr_Csanadi_Lajosne

Mély fájdalommal tudatjuk , hogy Dr. Csanádi Lajosné Klinikai Központunk volt egyetemi főnővére 2017. október 11-én hosszan tartó betegség után örökre itt hagyott Bennünket.

Dr. Csanádi Lajosné 1971. július 1. óta dolgozott az Egyetemen röntgenasszisztensi munkakörben, majd 1975-től vezető asszisztensi kinevezést kapott a Radiológiai Klinikán. Kivételesen magas színvonalú szakmai felkészültségére való tekintettel 1988. december 1-től 2013. december 31-ig a Szegedi Orvostudományi Egyetemen egyetemi főnővéri kinevezést nyert.

Kiváló vezetői magatartását a közösség formálása, aktivizálása, összefogása jellemezte.

Megteremtette az ápolás elismertségét, kiemelt hangsúlyt fektetett a mindenkori szakmai oktatás szervezésére és annak gyakorlati megvalósítására. A Klinikai Központ több száz szakdolgozója szerzett szakirányú végzettséget az általa szervezett képzéseken – melyet úgy valósított meg, hogy felvállalta a képzések országos kiterjesztését és így lehetővé tette, hogy a Klinikai Központ szakdolgozói tandíjmentesen szerezhessenek szakirányú végzettséget. A különböző képzési programok alkalmazásával képessé tette a résztvevőket egy olyan hatékony munkára, mely a változó környezeti feltételek mellett is magas színvonalú betegellátást biztosított a Klinikai Központban ellátott betegek számára.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Prof. Dr. Farkas Eszter

A gyógymódok személyre szabásától és az okos hatóanyagok kutatásától reméli Prof. Dr. Farkas Eszter, az SZTE SZAOK és az SZTE TTIK Sejtbiológia és Molekuláris Medicina Tanszék professzora, hogy a stroke gyógyításában egyszer javulást hozhatnak. A professzorasszony az MTA Nemzeti Agykutatási Program harmadik szakaszában a stroke utáni agyi vérellátást tovább károsító jelenségeket kutatja.

Fulbright_24_25_website_banner_700x259

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2024-2025-ös tanévre az Egyesült Államokba: