BTK2

A Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatása

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2016. május 30-án megtartott ülésén a 130/2016. számú határozatával támogatta, hogy a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt Göncz Árpádról, az 1956-os forradalmárról, politikusról, köztársasági elnökről, íróról és műfordítóról, a szegedi Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékén a fordító- és tolmácsképzés alapító tanáráról nevezzük el.

A Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatására 2017. május 26-án, pénteken, 13 órai kezdettel kerül sor a fent megnevezett helyszínen.

 

btk1


Program

A megjelenteket köszönti

Dr. Szajbély Mihály professzor,
a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar dékánja

 

Ünnepélyes beszédet mond

Dr. Szabó Gábor professzor, akadémikus
a Szegedi Tudományegyetem rektora

 

Göncz Árpád szegedi tevékenységéről szóló személyes emlékeit idézi

Dr. Szőnyi György Endre
a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora

 

Közreműködik a SZTE Zeneművészeti Karának Szegedi Harsonaegyüttese.

 

Prof. Dr. Szajbély Mihály

dékán

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Kovacs_Laszlo_gyertya

A SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai szomorúan és mély fájdalommal értesültek arról, hogy a Klinika volt tanszékvezető egyetemi tanára 2022.08.09-én, 88 éves korában elhunyt. A professzor urat a Kar saját halottjának tekinti. Emlékét tisztelettel és alázattal megőrizzük!

Szukseges_Tennivalok_Elsosoknek

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2022/23. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.