SZTE koncepció az EFOP-3.6.1-16 pályázathoz

A Szegedi Tudományegyetem koncepció-tervezete az EFOP-3.6.1-16 Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések pályázati kiíráshoz: Intelligens élettani technológiák, módszertanok, alkalmazások, szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen, interdiszciplináris kutatási kapacitások erősítése.

A projekt tevékenységeihez történő kapcsolódás érdekében ezúton felkérem fiatal kutatóinkat (45 éves életkorig) arra, hogy projekt javaslataikat szíveskedjenek a http://www.inno.u-szeged.hu/projektfejlesztesi-adatlap-efop online felületen a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóságnak 2016. július 5-ig elektronikus formában benyújtani.

A projekt javaslatok rendszerezését követően a karok vezetése meghatározza azokat, melyek a projekt keretében pilotként megvalósításra kerülhetnek.

Várhatóan Egyetemi szinten 10 pilot projekt kerül kiválasztásra.

A pilot projektek ismérvei:

-Intelligens élettani technológiák, módszertanok, alkalmazások, interdiszciplináris kutatások!

-Több kart érintő, interdiszciplináris kutatási projektek, amelyekben az élet-, az anyag-, informatikai, társadalom, gazdaságtudományok együttműködésével alakultak ki (min. 2-3 tudományterület menti együttműködés).

-A pilot projektek max. költségvetési főösszege: 200 millió Ft. Ez a projekt méret komplementer projekt javaslatok fúziójával is elérhető.

-Projektek max. időtartama: 42 hónap.

-Kutatási eszközök és fogyóeszköz beszerzése a projekt keretében lehetséges (maximum 30 %-ig).

-Nemzetközi partnerséget magában foglaló és/vagy nemzetközi kooperáción alapuló kutatásokhoz történő egyértelmű kapcsolódás.

-A projektek nem kerültek benyújtásra a GINOP 221-es és a GINOP 232-es felhívásokra, illetve nem tervezik azok benyújtását az EFOP 362-es konstrukcióban.

A pályázatról bővebb információ ide kattintva tölthető le (pdf).

Prof. Dr. Bari Ferenc

Dékán

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban