dr_Bálint_Gábor

Pro Facultate Medicinae elismerésben részesült Dr. Bálint Gábor professzor

Dr. Bálint Gábor professzor úr 1960-ben kapott orvosdoktori diplomát jogelőd egyetemünkön. 1960-69 között a Gyógyszertani Intézet munkatársa volt előbb gyakornokként, majd tanársegédként. 1969-75 között meghívást kapott a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Kara Összehasonlító Élettani Intézetébe egyetemi adjunktusi munkakörbe.1970-74 között hivatalos állami kiküldöttként Ugandában, a Kampalai Makerere Egyetem Élettani Intézetében dolgozott, majd 1975-től ai I.sz. Belgyógyászati Klinika Élettani Kutató és Klinikai Farmakológiai Laboratóriumát vezette, 1981-től már docensként.


Orvosi izotóp vizsgálatok, orvosi laboratóriumi vizsgálatok, klinikai farmakológia szakképesítéssel rendelkezik, 1989-ben részt vett a WHO által szervezett trópusi orvostudomány továbbképző tanfolyamon.


1974-ben brit PhD fokozatot a Makerere Egyetemen, 1976-ban kandidátusi, 1987-ben orvostudomány doktora címet nyert. 1988-90 között az Addis Ababai Egyetem Gyógyszertani Intézete tanszékvezető egyetemi tanári tisztségét is ellátta. 1990-ben docensként kezdte meg munkásságát az Ideg- és Elmegyógyászati Klinikán és vezette az Újklinika Laboratóriumát, valamint a Klinikai Farmakológiai Laboratóriumot. 1991-ben részt vett az Öböl-háborúban a magyar egészségügyi alakulat tagjaként.

Számos hazai és nemzetközi szervezet, tudományos társaság tagja.


A mai napig aktív előadója a graduális és posztgraduális képzésnek, rendszeresen vesz részt külföldi hivatalos utakon.


Ezt a kiemelkedő és sokszínű szakmai életutat a Pro Facultate Medicinae kitüntetéssel ismeri el az Általános Orvostudományi Kar.


Gratulálunk!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

DSC_0386_keskeny

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2022. november 16-18. között rendezte meg a helyi TDK Konferenciát.

DSC_0152

Minden idők legnépszerűbb, legsikeresebb TDK Estjét szervezték meg 2022. november 16-án este a Szent-Györgyi Oktatási Központban