Lamelis

Lézeres alkalmazások - fölkészülés az ELI-ALPS kutatóközpont szakmai kihívásaira

2016. június 30. és július 9. között, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem a „Lasers in Medicine and Life Sciences (LAMELIS)” című másfél hetes nyári iskoláját, amelyen jeles külföldi és hazai előadók ismertetik meg a hallgatókkal a lézerek orvosi és élettudományi célú fölhasználási lehetőségeit.

Az esemény célja, hogy az élettudományok modern lézeres alkalmazásai kapcsán közös fórumra invitálja a lézerek felhasználóit és alkalmazóit.

Szeged városának nagy büszkeségre ad okot, hogy a nagyszabású európai uniós lézerprogram, az ELI (Extreme Light Infrastructure) egyik helyszínévé választotta. A megvalósítási fázis utolsó szakaszaiba érkezett kutatóközpont az ultragyors atomi és molekuláris folyamatok vizsgálatán túl az orvos- és élettudományok számára is új lehetőségeket kínál. Ezek áttekintésére a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete másfél hetes nyári iskolát szervez 2016. június 30. és július 9. között magyar, illetve külföldi orvostanhallgatóknak és fizikushallgatóknak „Lasers in Medicine and Life Sciences” címmel. A rendezvény finanszírozója a Szegedi Tudományegyetem, ehhez az ELI, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Magyar Biofizikai Társaság nyújt további szakmai, illetve anyagi támogatást.

A program ide kattintva letölthető (PDF).

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

DSC_0386_keskeny

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2022. november 16-18. között rendezte meg a helyi TDK Konferenciát.

DSC_0152

Minden idők legnépszerűbb, legsikeresebb TDK Estjét szervezték meg 2022. november 16-án este a Szent-Györgyi Oktatási Központban