Nemzetközi kulturális est a TIK-ben

Nemzetközi kulturális est a TIK-ben

Hallgatóink a világ sokszínűségét mutatták be produkcióikkal

Március 14-én, szombaton rendezte meg az ISUS - The International Student Union of Szeged a már hagyománnyá vált nemzetközi kulturális estet. Az esemény mottója Pablo Casals gondolata volt: "Egy országot szeretni gyönyörű dolog. De miért kéne a szeretetnek megállni a határon?"


Az est helyszíne a Tanulmányi és Információs Központ volt, ahol 18:00 órakor kezdődött meg a zenés-táncos bemutatók sora. Ezt követően változatos "íztúrán" vehetett részt a több mint 1000 érdeklődő, a hallgatók hazájuk jellegzetes ételeiből tartottak kóstolót, több mint húsz országot megjelenítve. Ezzel párhuzamosan egy workshopra is sor került. A jó hangulatú, színes esemény a késő esti órákban ért véget.


A nemzetközi kulturális est évek óta az SZTE-n tanuló külföldi hallgatók egyik legfontosabb közösségi eseménye, ahol a nyelvek, viseletek, színek és ízek kavalkádja vonul fel. Jelentőségét mutatja, hogy az idei rendezvényen már több ország nagykövetsége is képviseltette magát.


A városi TV összefoglalója >>Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Prof. Dr. Farkas Eszter

A gyógymódok személyre szabásától és az okos hatóanyagok kutatásától reméli Prof. Dr. Farkas Eszter, az SZTE SZAOK és az SZTE TTIK Sejtbiológia és Molekuláris Medicina Tanszék professzora, hogy a stroke gyógyításában egyszer javulást hozhatnak. A professzorasszony az MTA Nemzeti Agykutatási Program harmadik szakaszában a stroke utáni agyi vérellátást tovább károsító jelenségeket kutatja.

Fulbright_24_25_website_banner_700x259

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2024-2025-ös tanévre az Egyesült Államokba: