Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet

A Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet orvosokat keres

Rezidensi, szakgyakornoki, szakorvosi munkakörök betöltésére hirdet pályázatot

A Békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház a sürgősségi betegellátás, traumatológia, belgyógyászat (nephrológia, endokrinológia, gastroenterológia, kardiológia), szülészet-nőgyógyászat, fül-orr-gégészet, radiológia, sebészet és a rehabilitáció területén keres munkatársakat.


A pályázati hirdetmény letölthető (PDF). >>


Továbbá az alapítvány és a kórház meghirdette a Réthy Ösztöndíj Programot (PDF). >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

betegagy_1170

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.

Nyito_Bolyai_Tombacz_D

Teljesítmény-központú, magas presztízsű országos akadémiai támogatás a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. 2020-ban az SZTE 19 ifjú tudósa nyerte el a Bolyai-ösztöndíjat. Közülük heten örülhetnek a kiemelkedő minősítésű kutatók Bolyai-emléklapjának. E csoportból Dr. Tombácz Dóra, az SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet docense Bolyai-plakettet is kapott.