DSC_0269_1170

199 magyar és 50 angol nyelvű képzésen végzett hallgatónkat avattuk doktorokká

2021. július 2-án 3 turnusban avattuk fel friss diplomás orvosainkat az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. Gratulálunk mindannyiuknak!

Prof. Dr. Lázár György, az ÁOK dékánja beszédében köszöntötte a friss diplomás orvosdoktorokat. Köszönetét fejezte ki, amiért sokan közülük önkéntesként segítettek a pandémia elleni küzdelemben, majd a folyamatos tanulás szükségességét hangsúlyozta.

"A tanulásnak nincs vége, mert olyan hivatást választottak, ahol ismereteiket folyamatosan megújítani szükséges. Nagyszerű hivatást, az élők számára legbecsesebbet választották, az élet szolgálatát. Az orvosnak a betegség és halál ellen csak két hatékony fegyvere van, a tudása és a lelkiismeretes gondossága. Mindkettőt szüntelenül élesíteni kell, mert csak ezekre támaszkodhat munkája során"

Dékánunk egy jelképes ballagási tarisznyát nyújtott át a friss diplomás orvosdoktoroknak sóval, földdel, pénzérmével, hamuban sült pogácsával és borral megtöltve.

Az ünnepségeket streaming adásban lehetett követni, amelyet élőben 3669-en (!) néztek meg.

A videokat az ÁOK YouTube csatornáján lehet megtekinteni:

10 órai angol ünnepség videója >>>

13 órai magyar ünnepség videója >>>

16 órai magyar ünnepség videoja >>>

DSC_0250

DSC_0815

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

2021_plakat

2021. szeptember 24-26-án megrendezésre kerül Szegeden a 48. Medikus Kupa!

A négy egyetem sportolói újra összecsaphatnak, hogy kiderüljön ki a legjobb!

Czako_-_Hetenyi_erem

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság 63. Nagygyűlése online zajlott, ahol Dr. Czakó László professzor a gasztroenterológia terén végzett kiemelkedő munkájáért Hetényi Géza díjatt kapott és a Hetényi Géza emlékelőadást ő tartotta. Gratulálunk!