Rajzpályázati felhívás az SZTE dolgozóinak kis iskolás gyermekei részére

Az SZTE Kórházhigiénés Osztálya rajzpályázatot hirdet „A kézhigiéne szerepe a Coronavírus világjárvány alatt” témakörben. A beadási határidő: 2021. február 5. csütörtök

Rajzpályázati felhívás

Közel 1 éve nagy kihívást jelent mindenki számára a körülöttünk zajló világjárvány!

Kisfiam! Viseld a maszkod! Gyakran mosd, fertőtlenítsd a kezed az iskolában!”- hangzik el otthon szinte minden reggel már hónapok óta! Emiatt és a világháló népszerű használatának is köszönhetően már a gyermekek is betéve tudják, mire kell odafigyelni, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát! Mivel az olyan alapvető higiénés lépések, mint a kéz tisztán tartása, végigkísérnek minket egész életünkben, újra és újra fel kell hívnunk a figyelmet a fontosságukra nem csak a gyermekek, de a felnőttek – sőt azon belül még az egészségügyi dolgozók – körében is!

E közös cél érdekében a Szegedi Tudományegyetem Kórházhigiénés Osztálya az EFOP1.8.21-18-2019-00001 azonosító számú projekt megvalósításának keretein belül rajzpályázatot hirdet „A kézhigiéne szerepe a Coronavírus világjárvány alatt” témakörben.

Várunk olyan rajzokat, melyek felhívják a figyelmet arra, hogy a Coronavírus világjárvány alatt is az egyik legfontosabb védekezési módszer az alapos kézmosás – kézfertőtlenítés!

Pályázati feltételek:

  • Az SZTE dolgozóinak kis iskolás gyermekei (általános iskola alsó tagozatos tanulók)
  • Formai követelmény: álló vagy fekvő helyzetű, A/4-es méretű felület
  • Technika: szabadon választható (színes ceruza, filctoll, tempera, stb.)
  • A pályamű hátoldalára az alábbi adatokat kell feltüntetni:
  • A pályázó teljes neve, hányadik osztályos, az egyetemen dolgozó szülő neve, munkahelye (szervezeti egység), a szülő elérhetősége (telefonszáma)
    • Határidő: febr. 05. csütörtök

Kérjük, hogy a rajzokat a Kórházhigiénés osztályra (előzetes telefonegyeztetés után), legkésőbb a fenti határidő napjáig adják le.

A legjobb művek (külön értékelve az 1-2. osztályos korúak és a 3-4. osztályos korúak műveit) a Szegedi Tudományegyetem Klinikáin lesznek kiállítva, és segítik a jelenleg sok feladattal terhelt betegellátó dolgozók és az ott tartózkodó betegek figyelmének ébrentartását is a kézhigiéne fontossága iránt!

A pályázat beküldésével a pályázó és törvényes képviselője (továbbiakban: pályázó) hozzájárul, hogy a kiíró a www.med.u-szeged.hu oldalon, és annak Facebook oldalán közzé tegye, illetve a továbbiakban bármilyen formában felhasználja a beküldött alkotást. A pályázó a pályázattal hozzájárul ahhoz, hogy a közzétett pályaművekből a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Kórházhigiénés Osztálya kiállítsa azt a Klinikákon. A pályázó tudomásul veszi, hogy szerzői jogáról a pályamű vonatkozásában a pályázaton való részvételével lemond, a pályázatot meghirdető honoráriumot, szerzői jogdíjat, kártérítést nem fizet.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

qsnyito

A szegedi universitas a tudományterületek közül az orvostudományi szakterületen teljesített a legerősebben, ahol a prominens 351-400. helyen végzett az intézmény a QS World University Rankings by Subject legfrissebb kiadásában

Gyermekklinika_TiszaLajos_felol

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika új épületszárnnyal gazdagodik. A közelmúltban megkezdődtek a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai részleg építkezési munkálatai. A 2,3 milliárd forint értékű beruházás jóvoltából várhatóan 2022-re elkészül az ország legkorszerűbb gyermekpszichiátriai intézete.