fiatal_kutatok_akademiaja_logo

Nyílt pályázati felhívás a Fiatal Kutatók Akadémiája tagságra – 2021

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) tagfelvételi pályázatot hirdet a 2021–2026 közötti periódusra. A pályázat benyújtásának határideje 2021. február 10. 12:00.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) egy nemzetközi minták alapján létrehozott tudományos társaság, amely a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve részt vesz a hazai, 45 év alatti kutatók tudományos pályafutásának segítésében, érdekeik képviseletében. A társaság legfőbb célja, hogy megteremtse azokat a feltételeket, amik a Magyarországon dolgozó fiatal, tehetséges kutatókat a tudományos pályán tartják, illetve hogy a kutatói életpályát vonzóvá tegyék a fiatalok körében. Ezt több hazai és nemzetközi (Young Academy of Europe, Global Young Academy) szervezettel együttműködve végzi.

A társaság 2019.május 7-én alakult 24 alapító taggal, köztük Dr. Venglovecz Viktória az ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet egyetemi docense és Dr. Csupor Dezső, az GYTK Farmakognóziai Intézet egyetemi docense. A társaság minden évben 12 új taggal bővül és a tagság 5 évre szól (2021-2026). Pályázni ezen a linken lehet.

FKA tagságról és a pályázatról további információk ezen a linken érhetőek el.

A pályázat benyújtásának határideje 2021. február 10. 12:00.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Online_kari_nyilt_nap_1170

A Nyílt Napot január 23-án online térben szervezzük, előadásokkal, chatszobákkal és sok orvosi SKILL videoval! A Nyílt Nap hetén látványos meglepetés filmmel is készülünk, kövessétek online csatornáinkat!

Sikeres_no_6

Prof. Dr. Széll Márta, Dr. Nagy Nikoletta és Dr. Farkas Klaudia, Dr. Csapó Edit és Dr. Fülöp Lívia aki a „L’Oréal – UNESCO A nőkért és a tudományért” kitüntetését átvehette. A hatodik díjazott, Dr. Farkas Eszter a L’Oréal-UNESCO Rising Talent nemzetközi díját kapta meg. Kövesd őket!