Toreki_Annamaria

Szavazzon munkatársunkra a Nők Magyarországért Díjban!

Az SZTE SZAKK Sürgősségi Betegellátó Osztályának (SBO) szakpszichológusa, Dr. Töreki Annamária egyetemi adjunktus bekerült a Nők Magyarországért Díj 5 jelöltje közé, akik közül közönségszavazással döntik el a nyertest. Szavazzanak rá!

Itt szavazhatnak rá! >>>


Az SZTE SZAKK Sürgősségi Betegellátó Osztályának (SBO) szakpszichológusaként Annamari a COVID-19 elleni küzdelem frontvonalában dolgozott a készültség teljes ideje alatt. A bizonytalanságban dolgozni, megküzdeni a saját félelmekkel, a fáradtsággal, a védőöltözet kényelmetlenségeivel, és elviselni azt a plusz nyomást és stresszt, amit az állandóan változó körülmények hoztak az egészségügyi dolgozók számára, kihívás elé állította és lelkileg nagyon megviselte az SBO-n dolgozó kollégákat. Annamari minden kollégájának a nap 24 órájában szakszerű lelkitámogatást és segítséget nyújtott, mind amellett, hogy két gyermeke van és a saját mindennapi nehézségeit is meg kellett oldania. Korlátlan telefonos díjcsomagra váltott azért, hogy telefonon keresztül is lelki támogatást és segítséget nyújthasson. Minden héten meghívott magához ebédre egy-egy kolléganőt, hogy ne kelljen magányosan tölteniük a hétvégéket. A veszélyhelyzet kihirdetése előtt minden idejét munka után a ferences plébánián töltötte és neki köszönhetően a plébánia gyülekezete sem maradt támogatás nélkül ebben a nehéz időszakban. Várandós kismamák, és már gyermekeit nevelő édesanyák hétköznapjait is gondoskodó odafigyeléssel követte és segítette, amikor arra szükség volt. Barátainak, amikor kellett anyagi támogatást is nyújtott. Környezete végtelenül hálás azért az önzetlen, szeretetteljes gesztusért, amit tőle kaptak a Covid ideje alatt. Mert nem csak a test, hanem a lélek is belebetegedhet egy járványba és Annamari számokkal és szavakkal nem kifejezhető s nem mérhető módon segítette környezetét szakmai odafigyelésével.


Bemutatkozó YouTube videoját itt tekinthetik meg:Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

EUGLOH_TDK

Kiválóan szerepeltek hallgatóink az EUGLOH konzorcium keretében 2020. szeptember 28-30. között megrendezett nemzetközi Tudományos Diákköri Konferencián.

Lanyok_napja_20201001

Prof. Dr. Széll Márta molekuláris biológusként diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Általános Orvostudományi Kara Orvosi Genetikai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára, a pikkelysömör immungenomikai hátterét és a ritka betegségeket kutatja. Munkáját elismerték L’Oreal UNESCO-díjjal is. Szakmaiságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy fiatalon lett a Magyar Tudományos Akadémia doktora, munkásságát Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetéssel ismerték el. Mindemellett stratégiai rektorhelyettesként tevékenykedik a szegedi egyetemen. Pályája példamutató: a Lányok Napja kapcsán beszélgettünk vele arról, hogyan lehet egy kutatónő sikeres.