nekem_szol_content_pix

Nekem szól! OKTATÁS Egészségértés Díj 2020

2020. október 22-ig várják a pályázatokat

Kedves leendő Pályázónk!

 

Október 22-ig nyitott a jelentkezés az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által ötödik alkalommal meghirdetett Nekem szól! Egészségértés Díjra, amelyet két kategóriában - a családok egészségértését fókuszba állítva - és közönségszavazással kiegészítve hirdettünk meg. Nagy érdeklődéssel várjuk az oktatási intézmények, oktatók és diákok egészségértés fejlesztését célzó programjait is. A pályázatról és a díjazásról bővebb információt a www.nekemszol.hu honlapon találnak.

 

Nevezni gyorsan és egyszerűen szintén a www.nekemszol.hu oldalon keresztül lehet.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

betegagy_1170

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.

Nyito_Bolyai_Tombacz_D

Teljesítmény-központú, magas presztízsű országos akadémiai támogatás a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. 2020-ban az SZTE 19 ifjú tudósa nyerte el a Bolyai-ösztöndíjat. Közülük heten örülhetnek a kiemelkedő minősítésű kutatók Bolyai-emléklapjának. E csoportból Dr. Tombácz Dóra, az SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet docense Bolyai-plakettet is kapott.