Palyazat_keskeny

Belső kutatói pályázati felhívás

Az SZTE IKIKK Gyógyszerkutatás Kutatóintézet pályázatot hirdet az SZTE alkalmazásában álló fiatal kutatók számára az intézet tématerületéhez illeszkedően (gyógyszertudományok, farmakológia, biokémia és kémiai biológia)

A felhívás célja olyan tehetséges fiatal kutatók ígéretes kutatási tevékenységének kiegészítő támogatása, akik saját, önálló felfedező kutatási témájukat kívánják elindítani/fejleszteni, és önálló kutatócsoportot kívánnak létrehozni. A pályázatot 40 év alattiak nyújthatják be, akik PhD-jukat 2010 jan. 1. után szerezték meg. A támogatás összege 3 MFt, a teljes keret 9 MFt.

A pályázat tartalma:

1. Mellékelt adatlap >>>

2. MTMT linket

3. Egy éves kutatási terv. Terjedelem min 5000 max 10000 karakter szóközökkel, max 2 ábra. A kutatási tervben fejtse ki, hogy a téma mennyiben új az SZTE-n eddig futó kutatásokhoz képest, és hogyan járul hozzá a pályázó önálló csoportjának megalapozásához/fejlesztéséhez. Fejtse ki, hogy a munka miképpen járul hozzá egy olyan közlemény publikálásához, ahol a támogatott kutató levelező szerző.

 

A pályázatot PDF formátumban a szatmari.istvan@pharm.u-szeged.hu email címre küldjék.

Benyújtási határidő: 2020. október. 1.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

betegagy_1170

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.

Nyito_Bolyai_Tombacz_D

Teljesítmény-központú, magas presztízsű országos akadémiai támogatás a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. 2020-ban az SZTE 19 ifjú tudósa nyerte el a Bolyai-ösztöndíjat. Közülük heten örülhetnek a kiemelkedő minősítésű kutatók Bolyai-emléklapjának. E csoportból Dr. Tombácz Dóra, az SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet docense Bolyai-plakettet is kapott.