KahanZs_lovagkereszt

Rangos állami elismerésben részesült Kahán professzor asszony

Prof. Dr. Kahán Zsuzsanna egyetemi tanár, az Onkoterápiás Klinika korábbi tanszékvezetője a Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült. Gratulálunk!

A kitüntetést a köztársasági elnök megbízásából Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára adta át 2020. október 29-én, csütörtökön Budapesten, a Pesti Vigadóban.

A Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál.

Gratulálunk Kahán professzor asszonynak a kitüntetéshez!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_2630

Közzétette 2021-es felsőoktatási rangsorát a Figyelő. Az intézményi abszolút rangsorban az SZTE a legjobb vidéki egyetem, miközben a képzésterületi listán az első helyen áll az SZTE Általános Orvostudományi Kar.

Screenshot_2020-11-24_Scientific_Reports

A sclerosis multiplex, és a ritka betegségnek számító Guillain-Barré-szindróma kórlefolyásának követését és megbízhatóbb prognózisát is segítheti az SZTE Neurológiai Klinika és az SZBK Lipidomikai Csoport közös transzlációs kutatása, melynek eredményeiről a rangos Scientific Reports tudományos folyóiratban számoltak be.