coursera-vector-logo

Coursera kurzuslisták 2020 június

A táblázatokban találhatják meg a Coursera frissített kurzuslistáit, melyeket a 2020. június 3-án tartott tájékoztatón elhangzott kérések alapján állított össze Marianna Alekseeva, SZTE kapcsolattartó.

Külön-külön listákban szerepelnek:

- a Coursera for SZTE felületen elérhető professional certificat-et, azaz speciális „szakképzettséget” adó, elsősorban az informatikai képzési területen és a tanártovábbképzés területén felhasználható modulok,

- a teljes, elérhető kurzuslista rövid kurzusleírásokkal, skill listával,

- az alapozó kurzusok képzési területenként (ebben a dokumentumban a jog, pedagógia, fogászat, agrártudomány, IT és gazdasági területéről mutatva konkrét példákat.)

 

Kérem, osszák meg ezeket az anyagokat azokkal a kollégákkal, akik a Coursera tananyagok beépítését tervezik saját kurzusaikba, illetve azokkal a szakfelelősökkel, akik Coursera modul beépítését tervezik a képzési kínálatba.

 

Mivel a teljes kurzuslista 4380 kurzus leírását tartalmazza, ezért változatlanul ajánljuk a Coursera mesterséges intelligenciával támogatott CourseMatch ( https://blog.coursera.org/coursera-launches-coursematch/ ) szolgáltatását, mely a beküldött kurzusleírások alapján segít beazonosítani az SZTE-s kurzusokhoz leginkább hasonlító tartalmú Coursera kurzusokat, így az oktatóknak elegendő csak a keresés eredményeként megkapott szűkített listák kurzusleírásait áttekinteni.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez, kérem, küldjék meg az Oktatási Igazgatóság részére a keresett magyar vagy angol nyelvű kurzusleírásokat.

 

Kocsis Lilla ( kocsis.lilla@rekt.szte.hu ) kolléganőmmel továbbra is szívesen várjuk kérdéseiket a Coursera for SZTE bevezetéssel kapcsolatban.


Professional Certificates for Enterprise >>>


Core Course Recommendations >>>


Coursera Enterprise Catalog Summary >>>

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

dr_szarvas_ferenc_nekrologhoz

Dr. Szarvas Ferenc, a SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika professzor emeritusa 2020. június 30-án csendesen viselt betegségében végleg elszenderült. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

tombacz_dora_Lendulet

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az egészségmegőrző diétás stratégiákat? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ az SZTE Általános Orvostudományi Kar biológus adjunktusa: Tombácz Dóra évi 40 millió forint támogatással folytathatja a diéta és a sport kapcsolatával foglalkozó kutatásait.