coursera-vector-logo

Coursera kurzuslisták 2020 június

A táblázatokban találhatják meg a Coursera frissített kurzuslistáit, melyeket a 2020. június 3-án tartott tájékoztatón elhangzott kérések alapján állított össze Marianna Alekseeva, SZTE kapcsolattartó.

Külön-külön listákban szerepelnek:

- a Coursera for SZTE felületen elérhető professional certificat-et, azaz speciális „szakképzettséget” adó, elsősorban az informatikai képzési területen és a tanártovábbképzés területén felhasználható modulok,

- a teljes, elérhető kurzuslista rövid kurzusleírásokkal, skill listával,

- az alapozó kurzusok képzési területenként (ebben a dokumentumban a jog, pedagógia, fogászat, agrártudomány, IT és gazdasági területéről mutatva konkrét példákat.)

 

Kérem, osszák meg ezeket az anyagokat azokkal a kollégákkal, akik a Coursera tananyagok beépítését tervezik saját kurzusaikba, illetve azokkal a szakfelelősökkel, akik Coursera modul beépítését tervezik a képzési kínálatba.

 

Mivel a teljes kurzuslista 4380 kurzus leírását tartalmazza, ezért változatlanul ajánljuk a Coursera mesterséges intelligenciával támogatott CourseMatch ( https://blog.coursera.org/coursera-launches-coursematch/ ) szolgáltatását, mely a beküldött kurzusleírások alapján segít beazonosítani az SZTE-s kurzusokhoz leginkább hasonlító tartalmú Coursera kurzusokat, így az oktatóknak elegendő csak a keresés eredményeként megkapott szűkített listák kurzusleírásait áttekinteni.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez, kérem, küldjék meg az Oktatási Igazgatóság részére a keresett magyar vagy angol nyelvű kurzusleírásokat.

 

Kocsis Lilla ( kocsis.lilla@rekt.szte.hu ) kolléganőmmel továbbra is szívesen várjuk kérdéseiket a Coursera for SZTE bevezetéssel kapcsolatban.


Professional Certificates for Enterprise >>>


Core Course Recommendations >>>


Coursera Enterprise Catalog Summary >>>

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_2630

Közzétette 2021-es felsőoktatási rangsorát a Figyelő. Az intézményi abszolút rangsorban az SZTE a legjobb vidéki egyetem, miközben a képzésterületi listán az első helyen áll az SZTE Általános Orvostudományi Kar.

Screenshot_2020-11-24_Scientific_Reports

A sclerosis multiplex, és a ritka betegségnek számító Guillain-Barré-szindróma kórlefolyásának követését és megbízhatóbb prognózisát is segítheti az SZTE Neurológiai Klinika és az SZBK Lipidomikai Csoport közös transzlációs kutatása, melynek eredményeiről a rangos Scientific Reports tudományos folyóiratban számoltak be.