3D_print

Oktatók oktatása - 3D nyomtatás az orvostudományban

Az SZTE ÁOK-TTIK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet 2020. január 29-30-án (szerda-csütörtök) 13:00-16:30 óra között a 3D nyomtatás elméletével és orvosi-élettudományi alkalmazásaival kapcsolatos bevezető előadás-sorozatot rendez a 3D nyomtatási központ közelgő megnyitásának előkészítéseként.

Az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosítószámú pályázat keretében megvalósuló képzés előadásai az Általános Orvostudományi Kar és Fogorvostudományi Kar oktatói, kutatói és klinikai orvosai mellett, a Természettudományi és Informatikai Kar és a Mérnöki Kar oktatói, kutatói, valamint a PhD-hallgatók érdeklődésére is számot tarthatnak.

A részvétel ingyenes, azonban a korlátozott befogadóképesség (max. 30 fő) miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat a bucsuhazy.zsofia@med.u-szeged.hu címen szíveskedjenek jelezni legkésőbb 2020. január 27-ig.


A meghívót és a részletes programot ide kattintva tölthetik le >>>


foto: geodesignengenius.com

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Orvosi_vegytan

Bizonyos daganatos és autoimmun betegségekben már eddig is megoldást nyújtottak a modern biológiai terápiás kezelések, azonban ezek a hatóanyagok csak a sejteken kívüli célpontokat tudják támadni. Új irányt jelenthet az SZTE kutatóinak friss eredménye, melyet címlapján közöl az Advanced Science. Egy olyan speciális hordozó molekulát fejlesztettek, ami képes a sejtbe juttatni a biológiai terápiás hatóanyagokat.

unkp_2020

Az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében rendezték meg az Új Nemzeti Kiválósági Program 2019. ösztöndíjasainak oklevélátadó ünnepségét 2020. február 13-án, amelyen 62 hallgatónkat és oktatónkat díjaztak a folyamatos, magas szintű, eredményes kutatómunkájukért. Gratulálunk!