omsz_logo

Mentőtiszt III. tanfolyam 2020

A „Mentés a Jövőért” Alapítvány és a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Mentőtiszt III. képzést szervez Szegeden, melyre V-VI. évfolyamos ÁOK hallgatókat, illetve rezidenseket, szakorvos jelölteket és minden érdeklődő szakorvost vár.

A képzés tananyagtartalma: 40 óra elméleti képzés (az elméleti záróvizsgát kimagasló sikerrel teljesítők tantermi szimulációs gyakorlaton vehetnek részt, mely vizsgával zárul). A képzés önköltséges.
 
Az elméleti képzés időpontja: 2020. március 7-8., 13-14-15.
 
Képzési ütemterv: - Az elméleti képzés írásbeli vizsgával zárul, melynek időpontja: 2020. március 27. (péntek) 14.00 óra
 
- Az írásbeli vizsgát kiemelkedő eredménnyel teljesítők részt vesznek a tantermi szimulációs gyakorlaton, melyet egy újabb – gyakorlati – vizsga követ. (Ezek időpontjai a későbbiekben lesznek megadva.) - Mindkét vizsgát sikeresen teljesítők kapnak igazolást a képzésről, mellyel megkezdhetik szekundálási gyakorlatukat az Országos Mentőszolgálat Mentőszervezeteinél.
 
A jelentkezés feltételei: - a tanfolyam minimum 50 fő esetén indul; - a költségtérítés összegét a jelentkezéskor kell befizetni (20.000,- Ft/fő) - a tanfolyamon való részvétel előfeltétele a Pre teszt kitöltése, melyet megtalálnak a http://www.mentesajovoert.hu honlapon. (A teszt regisztráció után helyben kitölthető és kiértékeli önmagát.)


Jelentkezési lap >>>


Jelentkezés határideje: február 14. (péntek)!
 
A jelentkezés a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Titkárságán (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 29. 1. emelet) történik a jelentkezési lap leadásával, illetve a részvételi díj befizetésével.
 
További információk: Maróti Beáta, (62) 551-611, maroti.beata@mentok.hu
 
 
Dr. Zentay Attila regionális igazgató OMSZ Dél-alföldi Regionális MSZ
 
Dr. Simon Marianna kuratóriumi elnök „Mentés a Jövőért” Alapítvány

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Orvosi_vegytan

Bizonyos daganatos és autoimmun betegségekben már eddig is megoldást nyújtottak a modern biológiai terápiás kezelések, azonban ezek a hatóanyagok csak a sejteken kívüli célpontokat tudják támadni. Új irányt jelenthet az SZTE kutatóinak friss eredménye, melyet címlapján közöl az Advanced Science. Egy olyan speciális hordozó molekulát fejlesztettek, ami képes a sejtbe juttatni a biológiai terápiás hatóanyagokat.

unkp_2020

Az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében rendezték meg az Új Nemzeti Kiválósági Program 2019. ösztöndíjasainak oklevélátadó ünnepségét 2020. február 13-án, amelyen 62 hallgatónkat és oktatónkat díjaztak a folyamatos, magas szintű, eredményes kutatómunkájukért. Gratulálunk!