omsz_logo

Mentőtiszt III. tanfolyam 2020

A „Mentés a Jövőért” Alapítvány és a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Mentőtiszt III. képzést szervez Szegeden, melyre V-VI. évfolyamos ÁOK hallgatókat, illetve rezidenseket, szakorvos jelölteket és minden érdeklődő szakorvost vár.

A képzés tananyagtartalma: 40 óra elméleti képzés (az elméleti záróvizsgát kimagasló sikerrel teljesítők tantermi szimulációs gyakorlaton vehetnek részt, mely vizsgával zárul). A képzés önköltséges.
 
Az elméleti képzés időpontja: 2020. március 7-8., 13-14-15.
 
Képzési ütemterv: - Az elméleti képzés írásbeli vizsgával zárul, melynek időpontja: 2020. március 27. (péntek) 14.00 óra
 
- Az írásbeli vizsgát kiemelkedő eredménnyel teljesítők részt vesznek a tantermi szimulációs gyakorlaton, melyet egy újabb – gyakorlati – vizsga követ. (Ezek időpontjai a későbbiekben lesznek megadva.) - Mindkét vizsgát sikeresen teljesítők kapnak igazolást a képzésről, mellyel megkezdhetik szekundálási gyakorlatukat az Országos Mentőszolgálat Mentőszervezeteinél.
 
A jelentkezés feltételei: - a tanfolyam minimum 50 fő esetén indul; - a költségtérítés összegét a jelentkezéskor kell befizetni (20.000,- Ft/fő) - a tanfolyamon való részvétel előfeltétele a Pre teszt kitöltése, melyet megtalálnak a http://www.mentesajovoert.hu honlapon. (A teszt regisztráció után helyben kitölthető és kiértékeli önmagát.)


Jelentkezési lap >>>


Jelentkezés határideje: február 14. (péntek)!
 
A jelentkezés a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Titkárságán (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 29. 1. emelet) történik a jelentkezési lap leadásával, illetve a részvételi díj befizetésével.
 
További információk: Maróti Beáta, (62) 551-611, maroti.beata@mentok.hu
 
 
Dr. Zentay Attila regionális igazgató OMSZ Dél-alföldi Regionális MSZ
 
Dr. Simon Marianna kuratóriumi elnök „Mentés a Jövőért” Alapítvány

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito_egyetemi_tajekoztato1

Az SZTE vezetői videóban tájékoztatták az egyetem polgárait a koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedésekről. Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a távoktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök a Klinikai Központot érintő változásokat ismertette. Dr. Fendler Judit kancellár a munkavállalókra vonatkozó intézkedésekről tájékoztatott. Az elhangzottakat írásban foglaljuk össze.

online_kerdoiv

Országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával. A pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kutatást egy online kérdőív néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti.