dr_Katona_Marta

Dr. Katona Márta professzor Szeged díszpolgára 2020-ban

Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikájának professzora Szeged napján a Díszközgyűlésen veheti át az elismerést. Gratulálunk!

A közgyűlés egyhangúlag döntött a legmagasabb városi kitüntetésekről, a díszpolgári címről, a Pro Urbe díjról és a Szegedért Emlékéremről is.


Idén májusban Katona Márta csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekkardiológus professzor veheti majd át Szeged napján a díszpolgári címet.

forrás: szeged.hu

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito_egyetemi_tajekoztato1

Az SZTE vezetői videóban tájékoztatták az egyetem polgárait a koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedésekről. Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a távoktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök a Klinikai Központot érintő változásokat ismertette. Dr. Fendler Judit kancellár a munkavállalókra vonatkozó intézkedésekről tájékoztatott. Az elhangzottakat írásban foglaljuk össze.

online_kerdoiv

Országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával. A pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kutatást egy online kérdőív néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti.