SZTETEAM

Tanulási eredmény alapú tréningek

A 2020/2021-es tanév őszi félévében folytatódnak a tanulási eredmény alapú szemlélet megismertetését és az oktatói munkában való eredményes alkalmazását támogató tréningek. Az elmúlt három évben 24 tréningcsoportot szerveztünk, amelyeken több mint 300 oktató vett részt.

Az EFOP 3.4.3. projekt AP2_OKTIG2 altémájának keretében fejlesztett képzési csomag, három – egymásra épülő – tréningből áll:

1. Tanulási eredmény alapú (TEA) képzésfejlesztés

2. Tanulási eredmények értékelése

3. Tanulási eredmény alapú (TEA) módszertár - tanításmódszertan

A tréningek célja a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak, oktatási tevékenységet is végző kutatóinak módszertani támogatása annak érdekében, hogy képesek legyenek a tanítási-tanulási folyamat tanulási eredmény alapú megtervezésére és kivitelezésére, a tantárgyi követelmények eredményorientált meghatározására, az elvárt követelmények elérését támogató módszerek, illetve a tanulási eredmények elérését ellenőrző értékelési formák és módszerek megválasztására és eredményes alkalmazására. Minden résztvevő a saját oktatási gyakorlatához kap személyre szabott támogatást, így a képzésen tanultak a saját oktatói praxisban azonnal felhasználhatók. Generális cél a tanítás minőségének és ezáltal a hallgatók tanulási eredményességének növelése.

A tanulási eredmény alapú szemlélet alkalmazását elősegítő tréningek elvégzésének lehetőségét továbbra is minden egyetemi oktató számára ingyenesen biztosítjuk. A tréningeken való részvételre a következő módokon van lehetőség:

 

  1. A tréningekre jelentkezhetnek tanszéki/intézeti/kari csoportok, minimum 12, maximum 20 fős létszámmal. Ebben az esetben a megrendelő által kért, és a tréneri kapacitásnak megfelelő időpontokban valósulnak meg a tréningek.

A karok/intézetek az igényüket Bozsó Renátának jelezhetik az szte.team@rekt.szte.hu email címen.

 

  1. Az oktatók egyénileg is jelentkezhetnek az SZTE T.E.A.M. CooSpace felületén meghirdetett időpontokra. A tréningek meghirdetése folyamatosan történik az SZTE T.E.A.M. CooSpace színterén és az SZTE T.E.A.M. Facebook oldalán: https://hu-hu.facebook.com/SZTETEAM/

 

A tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés tréning következő időpontja:

  • 2020. november 16. és 2020. november 30.

 

A TEA Módszertár – tanításmódszertan tréning következő időpontjai:

  • 2020. október 15. és 2020. október 29.
  • 2020. november 13. és 2020. november 27.

 

Amennyiben a járványügyi helyzet és intézkedések nem teszik lehetővé a jelenléti képzést, úgy azok online módon kerülnek megtartásra.

 

A tréningekről további tájékoztatás kérhető az szte.team@rekt.szte.hu email címen.

 

Kelt: Szegeden, 2020. augusztus 26. napján

 

Tisztelettel:

 

Prof. Dr. Gellén Klára s.k.

oktatási rektorhelyettes

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

EUGLOH_TDK

Kiválóan szerepeltek hallgatóink az EUGLOH konzorcium keretében 2020. szeptember 28-30. között megrendezett nemzetközi Tudományos Diákköri Konferencián.

Lanyok_napja_20201001

Prof. Dr. Széll Márta molekuláris biológusként diplomázott a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Általános Orvostudományi Kara Orvosi Genetikai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára, a pikkelysömör immungenomikai hátterét és a ritka betegségeket kutatja. Munkáját elismerték L’Oreal UNESCO-díjjal is. Szakmaiságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy fiatalon lett a Magyar Tudományos Akadémia doktora, munkásságát Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetéssel ismerték el. Mindemellett stratégiai rektorhelyettesként tevékenykedik a szegedi egyetemen. Pályája példamutató: a Lányok Napja kapcsán beszélgettünk vele arról, hogyan lehet egy kutatónő sikeres.