IMG_0823

Szerb-magyar együttműködések

2019. szeptember 16-án látogatást tett Karunkon a Novi Sad-i Egyetem Orvostudományi Karának delegációja, 2019. szeptember 25-én pedig delegáció érkezett egyetemünkre a Belgrádi Egyetem Orvostudományi Karáról.

Novi Sad:

2019. szeptember 16-án látogatást tett Karunkon a Novi Sad-i Egyetem Orvostudományi Karának delegációja, amelynek résztvevői voltak Prof. Dr. Snezana Brkic, dékán, Prof. Dr. Zoran Komazec tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, Dr. Gordana Jovanovic az orvosképzési és szimulációs központ vezetője, Mrs. Ivana Jurisin és Mrs. Milica Vukainovic a tudományos és nemzetközi kapcsolatok igazgatóságának munkatársai, valamint Prof. Dr. Biljana Bozin, Prof. Dr. Otto Barak és Dr. Nebojsa Kladar.

Az ÁOK vezetőségével megvitatták a két Kar közti együttműködési lehetőségeket, különös tekintettel az onkológiai kutatás és betegellátás lehetőségeire, illetve az orvosi készségfejlesztő központok még hatékonyabb bevonására az orvosképzésbe.

Belgrád:

2019. szeptember 25-én delegáció érkezett Egyetemünkre a Belgrádi Egyetem Orvostudományi Karáról. A delegáció tagjai Prof. Nebojsa Lalic dékán úr, Prof. Tatjana Pekmezovic kutatási dékánhelyettes, valamint Prof. Aleksandar Simic, akiket Prof. Dr. Rovó László rektor, Prof. Dr. Lázár György dékán és Prof. Dr. Molnár Tamás tudományos dékánhelyettes közösen fogadtak. A találkozó során együttműködési megállapodás került aláírásra közös oktatási, kutatási tevékenységek indítása tárgyában.

IMG_0801IMG_0821

IMG_0815IMG_0811

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito_muzsikalo_orvosok

A Szegedi Tudományegyetem országosan egyedülálló keresztképzésének jóvoltából az Általános Orvostudomány Kar legtehetségesebb zenélő medikusai áthallgathatnak a Bartók Béla Művészeti Kar kurzusaira. Ennek a programnak is köszönhető, hogy a zenélő orvos hagyomány tovább él a szegedi egyetemen

szte_kepalkoto_diagnosztika_3

Heteken belül a betegellátás szolgálatába állnak azok a legmodernebb radiológiai és képalkotó berendezések (CT, MR, MRi), amiket a Szegedi Tudományegyetem 4,8 milliárdos kormányzati támogatásból vásárolt meg. A jelentős léptékű fejlesztés XXI. századi színvonalra emeli a térség betegeinek ellátását.