English_flag

Angol orvosi szaknyelvi kurzus az ÁOK-n angol nyelven oktatók számára

Az SZTE ÁOK Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport 2019. november 7-től angol orvosi szaknyelvi kurzust hirdet az ÁOK-n angol nyelven oktatók számára. Jelentkezési határidő: 2019. november 4.

A kurzus 2019. novembertől 2020. januárig tart, heti egy alkalommal (csütörtökönként 16.30-tól 18.00-ig), összesen 10 alkalom (20 óra).

 

A kurzus oktatója: Dr. Demeter Éva egyetemi docens

A kurzust olyan klinikusok, egyetemi oktatók számára ajánljuk, akik oktató tevékenységük folyamán gyakran használják az angol nyelvet, és főként szóbeli nyelvi készségeiket, előadói készségüket (beszédkészség, beszédértés) szeretnék fejleszteni, a meglévő nyelvtudásukat kívánják tovább mélyíteni, aktívabban használni.

A tanfolyam során áttekintjük az egészségtudomány szaknyelvének jellemző szókincsét, műfaji sajátosságait, a szakmai nyelvhasználat legfőbb területeit (a tudományos életben és mindennapi szakmai gyakorlatban használt nyelvet egyaránt). A résztvevők szakterületéhez kötődő szakmai prezentációt, esetismertetéseket gyakorlunk, de igény esetén a sikeres kommunikációhoz szükséges nyelvtani ismereteket is felelevenítjük.

 

A kurzus kedvezményes díja az ÁOK oktatói részére: 30.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2019. november 4.

Jelentkezés és további információ: office.szakford@med.u-szeged.hu

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

1170x430

2020. január 14-én a Dékáni Hivatal Tanácstermében tudományos munkatársi, tanársegédi és adjunktusi kinevezésekre került sor. Gratulálunk újonnan kinevezettjeinknek!

innovacios_dij_1170x431_2020

Idén is meghirdették az SZTE Innovációs Díj Pályázatot. A pályamunkákat 2020. március 31. éjfélig várja az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság