English_flag

Angol orvosi szaknyelvi kurzus az ÁOK-n angol nyelven oktatók számára

Az SZTE ÁOK Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport 2019. november 7-től angol orvosi szaknyelvi kurzust hirdet az ÁOK-n angol nyelven oktatók számára. Jelentkezési határidő: 2019. november 4.

A kurzus 2019. novembertől 2020. januárig tart, heti egy alkalommal (csütörtökönként 16.30-tól 18.00-ig), összesen 10 alkalom (20 óra).

 

A kurzus oktatója: Dr. Demeter Éva egyetemi docens

A kurzust olyan klinikusok, egyetemi oktatók számára ajánljuk, akik oktató tevékenységük folyamán gyakran használják az angol nyelvet, és főként szóbeli nyelvi készségeiket, előadói készségüket (beszédkészség, beszédértés) szeretnék fejleszteni, a meglévő nyelvtudásukat kívánják tovább mélyíteni, aktívabban használni.

A tanfolyam során áttekintjük az egészségtudomány szaknyelvének jellemző szókincsét, műfaji sajátosságait, a szakmai nyelvhasználat legfőbb területeit (a tudományos életben és mindennapi szakmai gyakorlatban használt nyelvet egyaránt). A résztvevők szakterületéhez kötődő szakmai prezentációt, esetismertetéseket gyakorlunk, de igény esetén a sikeres kommunikációhoz szükséges nyelvtani ismereteket is felelevenítjük.

 

A kurzus kedvezményes díja az ÁOK oktatói részére: 30.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2019. november 4.

Jelentkezés és további információ: office.szakford@med.u-szeged.hu

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Szent-Gyorgyi_Albert_1893-1986

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, a Richter Gedeon Nyrt. és a "Régió-10" Kft. szervezésében 2019. november 15-28. között kerül sor a XXVI. Szent-Györgyi Napok program sorozatra.

Kiss_Jozsef_Geza_Pro_Sanitate

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült Prof. Dr. Kiss József Géza, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának tudományos tanácsadója. Gratulálunk!