MTU

Kitüntetések a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

Dr. Jancsó Gábor Eötvös József-koszorút, Dr. Kemény Lajos Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjat kapott. Gratulálunk!

Köszöntőkkel, díjátadásokkal megkezdődött a Magyar Tudomány Ünnepének 2019-es rendezvénysorozata. Az ünnepségen átadták a 2019. évi Eötvös József-koszorúkat, valamint az MTA és az MTA VEAB 2019. évi tudományos díjait.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Jancsó Gábort, az orvostudomány doktorát, a Szegedi Tudományegyetem Élettani Intézet professor emeritusát közel fél évszázadot felölelő, a fájdalomérzés neurobiológiájának kutatásáért, különösen a kemoszenzitív primer szenzoros neuronok fiziológiás és patofiziológiás körülmények között betöltött szerepének vizsgálatáért, a szomatikus és viszcerális eredetű primer nociceptív neuronok morfológiai, neurokémiai és funkcionális analízisének megalapozásáért, valamint a tudományos utánpótlás nevelésében vállalt jelentős szerepéért;

A Magyar Tudományos Akadémia tudományos osztályainak képviselőiből és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala díjbizottságának tagjaiból álló kuratórium Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjban részesítette Kemény Lajost, az MTA levelező tagját, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanárát, az MTA-SZTE Dermatológiai Kutatócsoportjának vezetőjét a bőr immunrendszerére, a gyulladásos bőrbetegségek patogenézisére, a fotodermatológiára irányuló kutatási területeken nemzetközi szinten is kiemelkedő, számos szabadalomban testet öltött, széles körben hasznosított eredményeinek elismeréseként.

Forrás: mta.hu

Foto: mta.hu/Szigeti Tamás

MagyarTudomanyUnnepe-logo


Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

1170x430

2020. január 14-én a Dékáni Hivatal Tanácstermében tudományos munkatársi, tanársegédi és adjunktusi kinevezésekre került sor. Gratulálunk újonnan kinevezettjeinknek!

innovacios_dij_1170x431_2020

Idén is meghirdették az SZTE Innovációs Díj Pályázatot. A pályamunkákat 2020. március 31. éjfélig várja az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság