SZTA_Logo

Dr. Ole Petersen professzor előadása

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány 2019. december 02-04 között rendezi meg soron következő, Nobel-díjasok és tehetséges diákok XIV. találkozója elnevezésű konferenciáját.

A rendezvény keretén belül a szélesebb egyetemi tudományos közösség számára is nyilvános előadást tart

 

Dr. Ole Petersen dán származású orvos és fiziológus, aki jelenleg a Cardiffi Egyetem professzora. Főbb kutatási területei a celluláris kalcium jelátviteli folyamatok, valamint a kalciumionok túlzott felvételének és leadásának káros hatásai a hasnyálmirigyben. Petersen kimutatta, hogy a kalciumionok áramlásának gyógyszeres blokkolásával csökkenthető a túlzott enzimaktivitás, így az abból következő sejthalál és gyulladás is megakadályozható a hasnyálmirigyben. Kutatásáért 2018-ban az Amerikai Élettani Társaság Walter B. Cannon díjjal jutalmazta.

 

Az előadás címe: The way of a scientist: A life experience

Az előadás időpontja: 2019. december 03. (kedd) 16:30-18:40 óra közötti Plenáris ülés keretében

Az előadás helyszíne: Hunguest Hotel Forrás, Juhász Gyula terem

 

Az előadásokon minden kedves Kollégát szeretettel látunk! Amennyiben az előadáson részt kíván venni, kérem az alábbi linkre kattintva, a kérdőív kitöltésével adja le jelentkezését.

 

https://www.formpl.us/form/797286090

 

A jelentkezések érkezési sorrendben kerülnek feldolgozásra a szabad helyek függvényében. Amennyiben a szabad helyek megtelnek, a regisztrációs link automatikusan megszűnik, ezt követően további jelentkezéseket nem tudunk fogadni, ez ügyben szíves megértésüket kérjük!

 

Üdvözlettel,

 

Dr. Buzás Norbert

operatív igazgató

Szegedi Orvosbiológiai Kutatások

Jövőjéért Alapítvány

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito2

A Szegedi Tudományegyetemen újonnan kialakított, 22 világszínvonalú mikroszkóppal és szimulációs eszközökkel felszerelt Mikrosebészeti Oktató Központ lehetővé teszi, hogy a medikusok az orvosi beavatkozásokat biztonságos körülmények között gyakorolhassák.

Honlapra

A XXI. század mentális csapdái a tudományban és a hivatás terén” címmel 2019. november 27-én, az ÁOK Szent-Györgyi Oktatási Központban Richter Tudós Klub rendezvényt tartottunk.