mutet

Urogynecológiai bemutató műtétek

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán 2019. május 2-án urogynecológiai bemutató műtéteket végeztünk külföldi kollegák részvételével. Vendégünk volt Gil Levy professzor úr, tel-aviv-i kismedencei rekonstrukciós specialista valamint szakmai stábja.

Öt, kismedencei süllyedéses panaszokkal előjegyzett páciensnél alkalmaztuk a Professzor Úr által kifejlesztett hüvelyi háló implantátumot (Lyra SRS – Self Retaining System). Az implantátum, ill. a műtéti technika mindenben megfelel a XXI. sz. szakmai követelményeinek; a könnyen elsajátítható eljárás mind orvosi, mind beteg szempontból egyszerűbbé teszi a panaszok kezelését, és a korábbi életminőség visszaállítását. A beavatkozások elvégzésével lehetőségünk nyílt az eszköz alkalmazására vonatkozó licence megszerzésére, mely hamarosan Klinikánk európai szintű képzőhellyé történő minősítését fogja eredményezni. Ezzel az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika hamburgi társintézményével egyetemben egyedülálló Lyra SRS oktatóközponttá válik Európa területén.


team


Az évek óta tartó együttműködés és a fennálló szakmai kapcsolatok kialakításáért köszönettel tartozom valamennyi munkatársamnak, Prof. Dr. Bártfai Györgynek a jelenlegi kapcsolat kialakításában nyújtott segítségéért és Dr. Fekete Zoltánnak, az urogynecológiai profil vezetőjének. Munkájuk eredménye képpen került bevezetésre a fent nevezett jövőbe mutató eljárás.


Prof. Dr. Németh Gábor

tanszékvezető egyetemi tanár

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Szent-Gyorgyi_Albert_1893-1986

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, a Richter Gedeon Nyrt. és a "Régió-10" Kft. szervezésében 2019. november 15-28. között kerül sor a XXVI. Szent-Györgyi Napok program sorozatra.

Kiss_Jozsef_Geza_Pro_Sanitate

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült Prof. Dr. Kiss József Géza, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának tudományos tanácsadója. Gratulálunk!