Kinevezesek

Kinevezéseket, díszokleveleket adtak át a Szegedi Tudományegyetemen

Az Általános Orvostudományi Kar kinevezettjeinek és kitüntetettjeinek gratulálunk!

Ünnepélyes rendezvényen köszöntötték 2019. július 4-én a Szegedi Tudományegyetem új kari vezetőit és kitüntetettjeit. Az elismeréseket Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár adták át a Szegedi Tudományegyetem központi épületének dísztermében.

Tanszékvezető váltások:

2019. május 12-től

Biokémiai Intézet: Dr. Csont Tamás tanszékvezető egyetemi docens

2019. május 13-tól

Orvosi Vegytani Intézet: Dr. Martinek Tamás tanszékvezető egyetemi tanár

2019. május 20-tól

Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet: Dr. Baczkó István tanszékvezető egyetemi docens

Kórélettani Intézet: Dr. Rakonczay Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár

2019. július 1-től

Neurológiai Klinika: Dr. Klivényi Péter tanszékvezető egyetemi tanár

Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet: Dr. Peták Ferenc tanszékvezető egyetemi tanár

Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Szakfordítóképző Csoport: Rápoltiné Dr. Keresztes Csilla csoportvezető egyetemi docens

II.sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ: Dr. Sepp Róbert tanszékvezető egyetemi docens

Radiológiai Klinika: Dr. Kincses Zsigmond Tamás tanszékvezető egyetemi docens


Az Általános Orvostudományi Karra szóló tanszékvezetői megbízást kapott Dr. Lázár György egyetemi tanár a Sebészeti Klinikára, Dr. Dr. Piffkó József egyetemi tanár az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika vezetésére, Dr. Kálmán János egyetemi tanár a Pszichiátriai Klinika vezetésére, valamint Dr. Boldogkői Zsolt egyetemi tanár az Orvosi Biológiai Intézet vezetésére.


Egyetemi docens munkakörre szóló kinevezést kapott 2019. július 1-től az Általános Orvostudományi Karon Dr. Kékesi Gabriella adjunktus az Élettani Intézetbe, Rápoltiné Dr. Keresztes Csilla adjunktus az Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoporthoz, Dr. Szirtesné Dr. Varga Edina adjunktus a Neurológiai Klinikára, Dr. Zádori Dénes adjunktus a Neurológiai Klinikára és Dr. Virok Dezső tudományos főmunkatárs az Orvosi Mikrobiológiai és Immunbiológiai Intézetbe.


Tudományos főmunkatárs munkakörre szóló kinevezést kapott 2019. július 1-től az Általános Orvostudományi Karon Dr. Keller-Pintér Anikó adjunktus a Biokémiai Intézetbe, Dr. Ricza Tamásné Dr. Venglovecz Viktória tudományos munkatárs a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetbe és Dr. Ungvári Zoltán az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetbe.


Professor Emeritus kitüntető oklevélben részesült Dr. Janka Zoltán az Általános Orvostudományi Kar Pszichiátriai Klinikájának egyetemi tanára, Dr. Wittmann Tibor az Általános Orvostudományi Kar I. sz. Belgyógyászati Klinikájának nyugalmazott egyetemi tanára, Dr. Novák Zoltán az Általános Orvostudományi Kar Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjának egyetemi tanára.


Egyetemi magántanári kitüntető címet kapott az Egyetem Szenátusától az Általános Orvostudományi Karon Dr. Kovács Attila a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet Reumatológia Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Madácsy László, az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum orvosigazgatója.


Címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott az Egyetem Szenátusától az Általános Orvostudományi Karon Dr. Borkó Rezső a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Fül-Orr-Gégészeti és Szájsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa.


Eredményes szakmai munkája, illetve egyetemi közéleti tevékenysége elismeréséül Rektori Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült az Általános Orvostudományi Karon a Kar Gazdasági Hivatalában több mint két évtizeden keresztül példás szorgalommal végzett, felelősségteljes munkájának elismeréseként Makk Erika ügyviteli alkalmazott.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

1170x430

2020. január 14-én a Dékáni Hivatal Tanácstermében tudományos munkatársi, tanársegédi és adjunktusi kinevezésekre került sor. Gratulálunk újonnan kinevezettjeinknek!

innovacios_dij_1170x431_2020

Idén is meghirdették az SZTE Innovációs Díj Pályázatot. A pályamunkákat 2020. március 31. éjfélig várja az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság