Mentoauto_atadas

Mentőautó szimulátor az SZTE ÁOK Orvosi Készségfejlesztési Központjában

Magyarországon elsőként adták át az orvosképzés támogatására

Prof. Dr. Lázár György, az SZTE ÁOK dékánja, Dr. Pető Zoltán, az SZTE SZAKK Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály vezetője, Dr. Zentay Attila, az OMSZ regionális igazgatója és Prof. Dr. Boros Mihály (SZTE Orvosi Készségfejlesztő Központ igazgatója) jelenlétében került átadásra az ÁOK Szent-Györgyi Oktatási Épület (Dóm tér 13.) aulájában, a Skills Központ bejárata mellett elhelyezett magas hűségű mentőautó-szimulátor, a helyszínre vonuló mentőautók pontos mása. A Mercedes-vázra épített 48.8 mFt értékű oktatási rendszer eszköztára teljesen megegyezik a jelenleg használt és az utakon futó autókéval.

DSC09795

A szimulátort az összes mentési helyzet, belgyógyászati, traumatológiai esetek, különféle közúti sérülések ellátásának gyakorlásához, alapvető sürgősségi kórképek ismertetésére és gyakorlati oktatására lehet alkalmazni, a graduális és posztgraduális egészségügyi képzések széles skálájában, a mentőtisztképzésben és a laikus oktatásban, az egyéni tudás és felkészültség igazolására, vagy csapatmunkák gyakorlása során is. Az ország egyik legmodernebb szimulációs körülményeit biztosító helyszínén hamarosan kezdődő valósághű gyakorlatok alatt a zárt mentőautóban zajló eseményeket is nyomon lehet majd követni, s így a hallgatók tapasztalt instruktorok segítségével, biztonságos körülmények között szerezhetik meg az önálló munkavégzéshez szükséges szakmai rutint. A mentőautó-szimulátor az alapvető technikai tudás fejlesztése mellett ugyanakkor lehetőséget biztosít a szokatlan, vagy váratlan helyzetek oktatására is. A feladatok elvégzését a társak és a külső megfigyelői csoportok is figyelemmel tudják kísérni, így lehetőség nyílik a teljesítmény objektív kiértékelésére és a tapasztalatok közös kiértékelésére is.

DSC09797

A mentőautó-szimulátor beszerzését az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által irányított, 8 milliárd forint keretösszegű EFOP-4.2.2.-16-2017-00001 Skill laborok fejlesztése projekt támogatta, amelyből az SZTE által koordinált rész-projekt összköltsége 800 mFt.

DSC09782DSC09776DSC09781DSC09786

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_FOG-alapkoletetel

Több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg a szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika. Az új épületszárnyban nyugat-európai színvonalú ambulancia, modern műtők és kétágyas kórtermek kapnak helyet. A kivitelezési munkálatokat a magyarországi építési piac egyik meghatározó társasága, a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. végzi. Az új szárny alapkövét június 11-én helyezték el a klinika mögötti területen.

Latos_Melinda

Dr. Látos Melinda, az SZTE ÁOK Sebészeti Klinika munkatársa kapta "Az év fiatal tehetséges kutatója" címet, egyben ő tartotta idén a Magyar Pszichológiai Társaság XXVIII. Nagygyűlésén a Kulcsár Zsuzsanna emlékelőadást. Gratulálunk!