et_2019_logo-02

16. Egyetemi Tavasz

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája 2019. április 11-től május 17-ig rendezi meg a 16. Egyetemi Tavaszt.

A rendezvénysorozat célja, hogy szélesebb körben is megismertessék az egyetemen folyó tudományos, ismeretterjesztő, kulturális és sporttevékenységet.

Szeretnénk, ha a fenti időpontban az Egyetemen rendezendő programok (előadások, kari napok, konferenciák stb.) részei lennének az Egyetemi Tavasznak, ezért kérjük, hogy az Önök által vezetett egyetemi egység rendezvényeit szíveskedjenek elküldeni a fesztivál műsorfüzetébe. A pontos helyszínnel, időponttal, felelős szervezővel megjelölt programokat 2019. március 14. (csütörtök) 16.00 óráig várjuk a tajti.gabriella@rekt.szte.hu címre.


A nagy érdeklődésnek köszönhetően újraindítják a Vers Délben sorozatunkat.

Az Egyetemi Tavasz ideje alatt minden hétköznap délben egy egyetemi polgár (hallgató, oktató, dolgozó) vagy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét az SZTE Rektori Épület előtt. Jelentkezni 2019. március 14-ig lehet a Kulturális Irodában.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

sofi_delmagyar

Gratulálunk a gyémántfokozatú fődíjért (már dr.) Csákány Lórántnak, Tóth Rékának és Molnár Kinga PhD hallgatónak (Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola) illetve az aranyfokozatú elismeréshez Nógrádi Bernát orvostanhallgatónknak! Foto: Frank Yvette (delmagyar.hu)

Kiemelt_3D_nyomtato_Bari_F_ny1

A térbeli nyomtatás orvosi alkalmazásában rejlő óriási lehetőségek megismerésében, fejlesztésében és kiaknázásában hol tart a Szegedi Tudományegyetem? Többek között ezt is kérdeztük az „Egyénre szabott orvoslás élettudományi struktúrák 3D nyomtatás révén” elnevezésű GINOP-projekt szakmai vezetőjétől, prof. dr. Bari Ferenctől, aki a LAMELIS elnökeként az SZTE e nyári iskolája programjába is beépítette a 3D nyomtatók témakörét.