et_2019_logo-02

16. Egyetemi Tavasz

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája 2019. április 11-től május 17-ig rendezi meg a 16. Egyetemi Tavaszt.

A rendezvénysorozat célja, hogy szélesebb körben is megismertessék az egyetemen folyó tudományos, ismeretterjesztő, kulturális és sporttevékenységet.

Szeretnénk, ha a fenti időpontban az Egyetemen rendezendő programok (előadások, kari napok, konferenciák stb.) részei lennének az Egyetemi Tavasznak, ezért kérjük, hogy az Önök által vezetett egyetemi egység rendezvényeit szíveskedjenek elküldeni a fesztivál műsorfüzetébe. A pontos helyszínnel, időponttal, felelős szervezővel megjelölt programokat 2019. március 14. (csütörtök) 16.00 óráig várjuk a tajti.gabriella@rekt.szte.hu címre.


A nagy érdeklődésnek köszönhetően újraindítják a Vers Délben sorozatunkat.

Az Egyetemi Tavasz ideje alatt minden hétköznap délben egy egyetemi polgár (hallgató, oktató, dolgozó) vagy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét az SZTE Rektori Épület előtt. Jelentkezni 2019. március 14-ig lehet a Kulturális Irodában.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_2630

Közzétette 2021-es felsőoktatási rangsorát a Figyelő. Az intézményi abszolút rangsorban az SZTE a legjobb vidéki egyetem, miközben a képzésterületi listán az első helyen áll az SZTE Általános Orvostudományi Kar.

Screenshot_2020-11-24_Scientific_Reports

A sclerosis multiplex, és a ritka betegségnek számító Guillain-Barré-szindróma kórlefolyásának követését és megbízhatóbb prognózisát is segítheti az SZTE Neurológiai Klinika és az SZBK Lipidomikai Csoport közös transzlációs kutatása, melynek eredményeiről a rangos Scientific Reports tudományos folyóiratban számoltak be.